Fudbal

AZ ponizio Astanu: Šta je Partizanu potrebno za evropsko proljeće?

AZ ponizio Astanu: Šta je Partizanu potrebno za evropsko proljeće?
Foto: twitter.com | AZ ponizio Astanu: Šta je Partizanu potrebno za evropsko proljeće?

Fudbaleri AZ Alkmara demolirali su Astanu u 4. kolu grupe L Lige Evrope, grupe u kojoj se nalazi i Partizan - 5:0 (1:0).

Holandski tim je odigrao sjajan meč u gostima i golovima Boadua (dva), Midšoa i Idrisja i Čatzidiakosa pobjegli su četiri boda crno-bijelima na dva kola prije kraja. Srpski predstavnik, doduše, treba da odigra svoj meč sa Junajtedom od 21 čas.

Partizanu je sada potrebno da uzme barem bod Junajtedu kako bi imao sve u svojim rukama. To znači da bi bi morali da trijumfuju u narednom kolu protiv AZ-a i imali bi identičan broj bodova, ali i bolji međusobni skor.

Pobjeda nad Junajtedom dosta toga mijenja, jer bi Partizan onda bio u boljem položaju od Đavola.

U slučaju da Partizan izgubi na Old Trafordu, ponovo će u narednom kolu morati da jure pobjedu protiv AZ-a. S tim da će i u posljednjem morati da pobjede Astanu kod kuće i nadaju se da AZ neće pobijediti Junajted na Old Trafordu.

AZ je, inače, pitanje pobjednika riješio već u 57. minutu. Idrisi je dao treći samo pet minuta pošto je Midšo bio precizan za 2:0. Vodeći gol gostiju viđen je u 29. minutu kada je Boadu pogodio, a isti igrač je postavio i konačan rezultat u 77. minutu. Prethodno je Čatzidiakos u 76. bio precizan za 4:0.

Rezultati by SofaScore

(telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije