Fudbal

Abramovič prodaje Čelsi?

Abramovič prodaje Čelsi?
Foto: N.N. | Abramovič prodaje Čelsi?

Ruski milijarder i vlasnik Čelsija Roman Abramovič mogao bi da proda svoj fudbalski klub za najmanje 1,2 milijarde dolara zbog problema u vezi sa dobijanjem britanske vize, spekulišu britanski mediji.

Budući da je Abramovič odnedavno državljanin Izraela, on u Velikoj Britaniji može bez vize da boravi svega šest mjeseci godišnje, ali bez mogućnosti da radi.

Kako mediji navode, britanske vlasti nisu donijele konačnu odluku da ne izdaju vizu Abramoviču, već je proces zamrznut dok se ne ustanovi na koji način je ruski milijarder zaradio svoj novac.

Međutim, ocjenjuju mediji, po svemu sudeći Abramovič nema namjeru da se objašnjava sa britanskim vlastima, pogotovo ako se uzme u obzir da se već priča o tome kako je kupio vilu vrijednu 28 miliona dolara u predgrađu Tel Aviva, gdje namjerava i da živi.

Inače, Abramovič je pravo na izraelsko državljanstvo stekao zahvaljujući roditeljima koji su Jevreji.

Prema izraelskom zakonu o povratku, svaki Jevrejin, gdje god se nalazi, ima pravo da dođe i živi u Izraelu, odnosno svakom Jevrejinu, djetetu ili unuku Jevrejina daje se pravo da stekne izraelsko državljanstvo.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije