Fudbal

Spuštena zavjesa na sezonu 2023/2024: Poraz Borca koji ne boli

Spuštena zavjesa na sezonu 2023/2024: Poraz Borca koji ne boli
Foto: Adem Ćatić/FK Željezničar | Adem Ćatić/FK Željezničar

Spuštena je zavjesa na fudbalsku sezonu 2023/2024. u Bosni i Hercegovini. Danas su odigrani posljednje utakmice 33. kola WWin lige BiH a šampion Borac je na gostovanju kod Željezničara poražen sa 2:1.

Ipak, ovaj duel nije imao nikakv reultatski značaj s obzirom da su Banjalučani kolo ranije osigurali tron pa je trener Vinko Marinović danas na "Grbavici" više minuta na terenu dao igračima koji su manje igrali ove sezone a nekoliko mladih fudbalera je zabilježilo i debitanski nastup poput Pavla Đajić, Nedima Keranovića i Siniše Ristića.

Prošlogodišnji prvak i novi osvajač Kupa BiH Zrinjski danas je sa lakoćom nadigrao Igman sa 4:1 pa će Mostarci zajedno sa trećeplasiranim Veležom i četvrtim Sarajevom ovog ljeta igrati kvalifikacije sa UEFA Ligu konferencija. Borac će igrati kvalifikacije sa UEFA Ligu šampiona. Iz lige su ispali Zvijezda 09 i Tuzla Siti.

Wwin liga, 33. kolo: Velež - Tuzla siti 1:5, GOŠK - Sloga 1:1, Igman - Zrinjski 1:4, Posušje - Zvijezda 09 2:0, Široki Brijeg - Sarajevo 2:2, Željezničar - Borac 2:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije