Fudbal

Ajaks ne da Tadiću da pređe u Barselonu

Ajaks ne da Tadiću da pređe u Barselonu
Foto: N.N. | Ajaks ne da Tadiću da pređe u Barselonu

Lijepo je djelovalo na prvi pogled, samo što izgleda da neće da se desi. Dušan Tadić ostaje u Ajaksu i od prelaska u Barselonu nema ništa.

Dima je, doduše, bilo. Ko je koga zvao – da li Katalonci kapitena Ajaksa, kako tvrdi Đanluka di Marcio, ili su agenti ponudili igrača Blaugrani svjesni da im je pod hitno potreban napadač – manje je bitno. Ono što se računa jeste glas Marka Overmarsa, sportskog direktora holandskog giganta, koji je bez trunke uvijanja „odjavio“ bivši klub i jasno stavio do znanja prvaku Španije da nije zainteresovan da se odrekne ključnog igrača.

Holandski Telegraf, uglavnom precizan kad su informacije iz tamošnjeg fudbala u pitanju, pogotovo kad se tiču Ajaksa, ističe da je Overmars čelnicma Barselone uljudno predočio da odlazak Tadića u januarskom prelaznom roku ne dolazi u obzir. Ni u formi prodaje, iako bi u Amsterdamu zaradili nekoliko desetina miliona evra, ni eventualne pozajmice do kraja sezone, kako je planirala Barsa, jer će onda svakako imati na raspolaganju Luisa Suareza. 

Ajaks je ostao čvrst u stavu da ove zime neće da se odrekne glavnih igrača. Uostalom, u minulom prelaznom roku prodati su Frenki de Jong (baš Barseloni) i Matijs de Liht (Juventusu), a kad bi sad otišao i Tadić maltene bi se izgubila osnova šampionskog tima. A tako ne posluje veliki klub. Na kraju krajeva, u Amsterdamu žele da uspostave totalnu dominaciju holandskim fudbalom, da vladaju godinama. Da im prethodna sezona, ovjenčana duplom krunom i plasmanom u polufinale Lige šampiona ne bude izuzetak. Već praksa.

Pritom, ekipa je u ne baš sjajnoj formi, izgubila je četiri od posljednjih sedam takmičarskih susreta, a derbi sa PSV-om je na pragu. Istina je da velikan iz Ajndhovena ove sezone ove sezone igra užasno, međutim, derbi je uvijek derbi, a treneru Eriku ten Hagu ionako nedostaju iz raznih razloga David Neres, Dejli Blind, Hakim Zijeh i Zakarija Labjad. I nije poznato kad se vraćaju na teren. Još kad bi u smiraj prelaznog roka otišao i Tadić – ma koliko ponuda Barselone bila atraktivna – ozbiljan bi to udarac bio za Ajaks.

Telegraf ističe da Ajaks ovim primjerom, baš u sedmici derbija, želi da pokaže koliko je iznad PSV-a. Za razliku od Filipsovaca, koji su utanačili s Totenhemom prodaju Stevena Bergvajna za oko 30.000.000 evra, Kopljanici čuvaju kapitena i najboljeg igrača. I to nešto govori. O razlikama, veličini kluba, planiranju na duge staze. Nije slučajno Dušan Tadić potpisao lane produžetak saradnje čak do 2026.

BARSA U PROBLEMU – PROPALO JOJ DEVET OPCIJA

Izgleda da ni Barselona nije kao što je nekad bila, jer joj igrači i(li) klubovi ovog januara daju – korpu. Krenuli su Katalonci u žestoku ofanzivu da pronađu alternativu povrijeđenog Luisu Suarezu, međutim, nijedan posao nisu priveli kraju.

Iz različitih razloga, tek propali su pokušaji da se dovedu Dušan Tadić (Ajaks), Islam Slimani i Visam ben Jeder (Monako), Kšištof Pjontek (Milan), Rodrigo (Valensija), Fernando Ljorente (Napoli), Pedro (Čelsi), Vilijan Žoze (Sosijedad), Ćami Avila (Osasuna).

(Mozzartsport)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije