Fudbal

Ajaks pronašao spas u Poteru

Ajaks pronašao spas u Poteru
Foto: Tanjug/AP | Ajaks pronašao spas u Poteru

Aktuelna sezona će definitivno vrlo brzo otići u zaborav iz perspektive Ajaksa, a nova uspomena koju će ’’Kopljanici’’ želiti da što prije izbrišu iz sećanja je večerašnji remi sa Ekscelziorom (2:2).

Uspjeli su igrači kluba iz Amsterdama da provozaju na rolerkosteru svoje pristalice koje će uz glavobolju i tegobe u stomaku večeras leći u krevet.

Ništa manje teška noć ne očekuje ni Grema Potera koji je uživo gledao tim za čije je trenersko mjesto glavni kandidat. Nekadašnij strateg Čelzija stigao je na stadion Ajaksa gdje će obaviti završne pregovore vezane za njegov dolazak na čelo stručnog štaba, a za 90 minuta imao je prilike da vidi dva lica svo potencijalno budućeg kluba.

Uspio je Ajaks da povede u 27. minutu golom Renša koji je iskoristio loptu Tejlora sa lijevog krila i sa oko 10 metara zatresao mrežu gostiju. Vodeći pogodak je predstavljao idealan rasplet za domaćina, ali je samo devet minuta kasnije euforiju Ajaksa ugasio Bergvajn prekršajem u svom kaznenom prostoru za penal i crveni karton, te je ujedno probudio nadu igrača Ekscelziora da mogu drugi put ove sezone da odu neporaženi sa megdana velikog protivnika, piše Mozzart sport.

Najstrožu kaznu iskoristio je Bas i neutralisao zaostatak, dok je potpuni preokret uslijedio poslije osam minuta igre u nastavku a potpisao ga je Lampru udarcem glavom na asistenciju sa desnog krila. Minimalna prednost Ekscelziora ostala je na snazi do 89. minuta, a bod gostima otkinuo je Čuba Akpom pogodivši poslije odbitka i odbrane Van Gasela, te je drugi uzastopni susret Ajaksa i Ekscelziora završen rezultatom 2:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije