Fudbal

Ajntraht nakon penala osvojio Ligu Evrope

Ajntraht nakon penala osvojio Ligu Evrope
Foto: TANJUG/AP | Ajntraht nakon penala osvojio Ligu Evrope

Fudbaleri Ajntrahta iz Franfurta pobjednici su ovosezonskog izdanja Lige Evrope. Njemački tim je u finalnoj utakmici večeras slavio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca rezultatom 5:4.

Ajntraht iz Frankfurta i Glazgov Rendžers za trofej drugog po jačini klupskog fudbalskog takmičenja Evrope su se borili u Sevilji na stadionu "Ramon Sančez Pizhuan".

Nakon 120 minuta igre rezultat na semaforu je bio 1:1. Fudbaleri Rendžersa poveli su sa 1:0 u 57. minuti, a strijelac je bio Aribo koji je odlično iskoristio grešku igrača Ajntrahta. Radost Škota je trajala do 69. minute kada se isplatila ofanziva njemačkog tima kojem je izjednačenje na 1:1 donio Bore nakon asistencije Kostića.

Bio je to duel dvije ekipe kojima se pred nokaut fazu nisu davale velike šanse da se nađu u Sevilji, pa je veliki naboj među navijačima kulminirao i nemilim scenama prije same utakmice.

Nakon što je dan uoči meča uhapšeno pet navijača Ajntrahta zbog napada na navijače škotskog tima, večeras su ponovo zabilježeni incidenti u Sevilji.

Jedan od sukoba izbio je u blizini kafića, gdje su vjerovatno navijači Frankfurta željeli da "skinu" zastave fanovima Rendžersa. Tada je uslijedio veliki sukob, letjele su stolice, suncobrani uz fizički okršaj dvije grupe navijača.

Nijemci su čekali na trofej ukupno 42 godine, dok Škoti nemaju pehar okruglo 50 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije