Fudbal

Ako Cimirot pređe u Romu Leotar i Sarajevo će zaraditi ozbiljan novac

Ako Cimirot pređe u Romu Leotar i Sarajevo će zaraditi ozbiljan novac
Foto: Ilustracija | Ako Cimirot pređe u Romu Leotar i Sarajevo će zaraditi ozbiljan novac

Italijanski mediji već danima, pozivajući se na izvore bliske Romi, tvrde da će bh. reprezentativac Gojko Cimirot (25) pojačati Rimljane.

Italijani su otišli i korak dalje te plasirali informaciju da će transfer bosanskohercegovačkog veznjaka iz belgijskog Standarda iz Liježa u klub Edina Džeke iznositi između osam i deset miliona evra.

"Zanimanje Rome? Ne, ne znam ništa. Nikad nisam primio pozive od Mončija (sportski direktor Rome - op. a.). U Italiji Gojka prate tri-četiri ekipe, lično su me za njega pitali iz Lacija prošlog ljeta, ali nisu stigle pismene ponude. Međutim, s Romom nemam ništa. Nikada me nisu zvali niti za jednog igrača", izjavio je za "Calciomercato" Cimirotov menadžer Miroslav Stević, inače bivši igrač Partizana, Grashopersa, Borusije iz Dortmunda, Fenerbahčea...

Ipak, italijanski mediji tvrde da se sportski direktor Rome trenutno nalazi u Belgiji, gdje skautira dvojicu igrača Standarda, Rumuna Razvana Marina i našeg Cimirota.

Novi transfer reprezentativnog veznjaka BiH sigurno bi obradovao njegove bivše klubove, Sarajevo i trebinjski Leotar, kojima bi prema mehanizmu solidarnosti Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) pripalo pet odsto od ukupnog transfera.

Prema tome, klub s Koševa i Trebinjci, ukoliko se ostvare najave iz italijanskih medija, podijelili bi između 800.000 i milion evra.

Ako profesionalni igrač prelazi u drugi klub tokom trajanja ugovora, pet odsto od svakog obeštećenja, izuzimajući obeštećenje za treniranje koja se plaća prethodnom klubu, novi klub će odbiti od ukupnog iznosa te obeštećenje rasporediti kao solidarni doprinos na klub ili više njih koji su bili uključeni u treniranje i obrazovanje igrača tokom godina.

(Avaz.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije