Fudbal

Albanska policija deportovala 80 italijanskih navijača

Albanska policija deportovala 80 italijanskih navijača
Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni | Albanska policija deportovala 80 italijanskih navijača
Tanjug

Najmanje 80 navijača Rome deportovano je u Italiju poslije nereda uoči finala fudbalske Lige konferencija između rimskog kluba i Fejenorda, prenosi ABC njuz

Neredi u Tirani počeli su u utorak uveče kada je došlo do žestokih sukoba nizozemskih i italijanskih navijača sa lokalnom policijom.

"Dvije odvojene grupe nizozemskih i italijanskih navijača sukobile su se sa policijom i tom prilikom povrijeđeno je 19 policajaca i pet civila. Deportovano je 80 italijanskih navijača. Jedan policajac je povrijeđen nožem, a povrijeđena su i trojica italijanskih navijača i dvojica nizozemskih", rekao je zamjenik načelnika policije Albert Derviši.

On je pozvao navijače oba kluba da se ponašaju, "kao Evropljani", kao i da poštuju zakone države u kojoj se nalaze. Derviši je pozvao navijače oba tima da se ne sukobljavaju sa policijom, jer će se u suprotnom zakoni striktno primjenjivati. Policijski funkcioner je istakao da se trenutno u pritvoru nalazi 48 navijača Rome i 12 pristalica Fejenorda. On je naglasio da se svaki uhapšeni navijač suočava sa zatvorskom kaznom od sedam godina.

Utakmica između Rome i Fejenorda biće odigrana večeras od 21 čas u Tirani. Nacionalni stadion u Tirani je kapaciteta 20.000 mjesta, a očekuje se dolazak 100.000 navijača oba kluba.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije