Fudbal

Alegri dobio otkaz

Alegri dobio otkaz
Foto: Tanjug/AP | Alegri dobio otkaz

Masimilijano Alegri više nije trener Juventusa, objavila je Stara Dama na zvaničnim stranicama kluba.

Sada već bivši trener i predsjednik kluba Andrea Anjeli zvaničnu potvrdu daće na konferenciji za novinare u subotu u 14 sati.

Juventus je ove sezone osvojio osmi naslov prvaka Italije zaredom, ali čelnici kluba mu očigledno nisu mogli oprostiti ispadanje od Ajaksa u četvrtfinalu Lige šampiona i ispadanje od Atalante u drugom kolu Kupa.

"Ostajem u klubu. Prije nekoliko dana sam se sastao s predsjednikom i rekao sam mu svoju odluku. Sješćemo još jednom svi zajedno i razgovarati o budućnosti", tvrdio je Alegri nakon poraza od Ajaksa, a ti razgovori očigledno nisu prošli u najboljem redu, te su klub i trener odlučili da je vrijeme za prekid suradnje.

Alegri je u Juventus stigao 2014. godine te je s njima osvojio pet puta Serije A i četiri puta italijanski kup. Bio je dva puta u finalu Lige šampiona, ali nisu uspjeli da podignu klempavi trofej, Klub mu je ove sezone doveo Kristijana Ronalda i osvajanje Lige šampiona bilo je pod 'must', ali tu su Juventus i Alegri podbacili i Italijan je postao bivši.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije