Fudbal

Aleksandar Jovanović novi igrač "Želje"

Aleksandar Jovanović novi igrač "Želje"
Foto: N.N. | Aleksandar Jovanović novi igrač "Želje"

Australijski internacionalac, Aleksandar Jovanović, novi je fudbaler Željezničara. Tridesetogodišnji defanzivac potpisao je ugovor do ljeta 2020. godine uz opciju produženja.

Jovanović rođen je 4. augusta 1989. godine u Melburnu. Prošao je omladinske selekcije Parramatta Eaglesa, a sa nepunih 20 godina stigao je u Srbiju gdje je nastupao za Vojvodinu, Novi Sad i Hajduk iz Kule. Potom je otišao u Aziju, prvo u Tajland u ekipu Tero Sasana, a potom u južnokorejski Suvon. Dvije godine je igrao i za Jeju junajted iz koje je prešao u kinesku Super ligu u tim Tianjin Teda. Posljednje dvije godine nosio je dres Jeje junajteda.

"Znam mnogo o "Želji", velika istorija, jedan od najvećih klubova u bivšoj Jugoslaviji. Moj djed navija za "Želju" i baš mi prija što sam došao ovdje. Znam nekoliko igrača, pratio sam u posljednje vrijeme i istraživao ligu i došao sam da se borimo za titulu. Želim svoj posao na terenu obaviti kako treba. Želio sam raditi i sa Amarom Osimom jer sam o njemu čuo sve najbolje", kazao je Jovanović.

Jovanović će sa ekipom sutra obaviti i prvi trening.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije