Fudbal

Aleksandar Subić ostaje još dvije godine u Borcu

Aleksandar Subić ostaje još dvije godine u Borcu
Foto: FK BORAC | Aleksandar Subić ostaje još dvije godine u Borcu

Nadam se da ćemo ostvariti sve klupske ciljeve i da ćemo osvajati trofeje u narednom periodu, poručio je kapiten Aleksandar Subić, nakon što je zvanično potpisao novi ugovor sa Fudbalskim klubom Borac.

Subić tako ostaje stanovnik Platonove, te će biti dio tima i u narednoj sezoni u kojoj su Banjalučani između ostalog izborili i plasman u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

“Presretan sam što sam potpisao novi ugovor. Nadam se da ćemo ostvariti sve klupske ciljeve i da ćemo osvajati trofeje u narednom periodu. Ovo su najbolje godine banjalučkog Borca i čast je biti dio ovog kluba“, rekao je Subić.

Zadovoljstvo ne krije ni Milan Tegeltija, prvi čovjek Fudbalskog kluba Borac.

“Aleksandar Subić je naš kapiten i dijete ovog kluba. Sa svim onim što je radio na terenu i van terena, zaslužio je novi ugovor. To je igrač koji je neophodan u našim planovima za narednu sezonu, tako da sam prezadovoljan što smo uspjeli da se dogovorimo oko nastavka saradnje”, rekao je Tegeltija.

Kako kažu iz Borca, sportski sektor radi punom parom na sklapanju igračkog mozaika za narednu sezonu.

“Aleksandar Subić je naš kapiten i mi smo odlučili da on bude prvi igrač sa kojim ćemo produžiti saradnju. On je svojim radom i odnosom prema klubu zaslužio novi ugovor. Mi nastavljamo da radimo punom parom. Napustio nas je Benjamin Tatar, a biće još odlazaka. Naravno, biće i dolazaka. Uveliko vodimo pregovore sa novim igračima, ali i sa onima sa kojima želimo da nastavimo saradnju” rekao je Oliver Jandrić, sportski direktor Fudbalskog kluba Borac.

U sezoni koja je nedavno završena Aleksandar Subić je odigrao 27 utakmica u crveno-plavom dresu te je upisao tri asistencije. Ekipu Borca je do sada zvanično napustio Benjamin Tatar, a nezvanično se s dolaskom u Banjaluku zasad povezuju Srđan Grahovac, Zoran Kvržić, Tjrone Conraad i Nemanja Mihajlović.

Nekadašnji stub odbrane Krupe Aleksandar Vukotić ponovo je igrač oko kojeg se „otimaju“ bh. premijerligaši. Nekadašnji štoper Krupe prošle jeseni dovodio se u vezu sa Sarajevom i Borcem, ali je ostao u belgijskom Beverenu, a sada ga ponovo žele oba navedena kluba. Prvo se pojavila informacija da Sarajevo ponovo pokušava da angažuje visokog štopera, a sada je sam Vukotić potvrdio da ga želi i banjalučki Borac.

“Bilo je kontakata i sa Sarajevom, ali i sa Borcem tako da ponovo postoji interesovanje oba kluba”, potvrdio je za Vukotić, kojem ugovor sa belgijskim klubom ističe za mjesec dana.

“Trebam da razgovaram i sa klubom oko novog ugovora tako da sam otvoren za sve opcije”, dodao je Vukotić.

On ne odbacuje mogućnost da se nakon pet godina vrati u Premijer ligu BIH.

“Vidjećemo šta će biti, sigurno je da ću sve saslušati i razmotriti sve opcije. Moguće je da ću ostati u Belgiji a moguće je i da se vratim u BIH”, rekao je štoper Beverena.

Vukotić je nakon odlične tri sezone u Krupi u ljeto 2018. godine prešao u tadašnji Vasland Beveren, koji je u međuvremenu nakon preuzimanja od strane američke investicione grupe Bolt Football Holdings postigao dogovor i preuzeo ime od mnogo poznatijeg KSK Beverena.

U prethodnih pet godina odigrao je za Beveren 138 utakmica. Ove sezone Beveren se borio za ulazak u prvu belgijsku ligu, ali su sezonu završili na drugom mjestu iza RWD Molenbeka sa samo jednim bodom zaostatka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije