Fudbal

Alison nevjerovatnom odbranom pokazao zašto vrijedi 62 miliona

Alison nevjerovatnom odbranom pokazao zašto vrijedi 62 miliona
Foto: Tanjug/AP | Alison nevjerovatnom odbranom pokazao zašto vrijedi 62 miliona

Mohamed Salah je sinoć postigao sjajan pogodak te njime donio pobjedu Liverpulu nad Napolijem (1:0) za prolazak grupe smrti u Ligi šampiona, ali pravi junak prolaza bio je brazilski golman Alison Beker zbog odbrane u 92. minutu meča na Enfildu.

Naime, Napolijev napadač Arek Milik ostao je sam, primio loptu lijevom nogom pa udario desnom, ali je Alison nogom čudesno odbranio veliki zicer te sačuvao svoju mrežu u najvažnijem trenutku.

Odbrana već sada konkuriše za jednu od najboljih i najvažnijih u ovom dijelu Lige šampiona, a Alison je odmah po dolasku u Liverpul pokazao zašto je jedan od najboljih golmana svijeta.

Brazilac donosi veliku sigurnost odbrani Redsa koja je ove sezone u Premijeršipu najbolja, a često se iskazuje i čudesnim paradama, prenosi "Klix.ba".

Podsjetimo, samo spominjanje golmanske pozicije na Enfildu do sredine jula Liverpulovim navijačima donosilo je mučninu zbog njemačkog tragičara Lorisa Kariusa.

Međutim, nakon sinoćnje utakmice ići će osmijeh od uha do uha i to zbog čovjeka za kojeg je Liverpul Romi platio 62 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije