Fudbal

Aljoša Asanović u posjeti N/FS BiH: Na poklon dobio dres "zmajeva"

Aljoša Asanović u posjeti N/FS BiH: Na poklon dobio dres "zmajeva"
Foto: N/FS BiH | Aljoša Asanović u posjeti N/FS BiH: Na poklono dobio dres "zmajeva"

Ambasador UEFA i glavni kontrolor razvojnih programa krovne kuće evropskog fudbala, Aljoša Asanović, posjetio je danas Nogometni / Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u sklopu radnih aktivnosti vezanih za održavanje UEFA razvojnog turnira za kategoriju U-16 u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom se sastao sa generalnim sekretarom N/FS BiH Adnanom Džemidžićem. Teme razgovora su bile aktuelne, vezane za razvojni program UEFA-e, rad sa najmlađim kategorijama fudbalera.

Tokom sastanka, Aljoša Asanović je pohvalio napore N/FS BiH u promociji mladih fudbalera i izrazio riječi najdubljeg poštovanja na uređenju i unapređenju infrastrukture, najbitnijeg segmenta za razvoj mladih igrača.

„Adnan Džemidžić je u ime rukovodstva N/FS BiH izrazio zahvalnost na posjeti Savezu, ukazanoj prilici od strane UEFA za organizacijom ovih turnira u Bosni i Hercegovini i regionu. On je naglasio koliko je važno imati podršku UEFA i kvalitetnu saradnju sa bivšim fudbalerima koji svoje dugogodišnje iskustvo i dragocjene savjete prenose na saveze u Evropi. Ovom prilikom Adnan Džemidžić je Aljoši Asanoviću uručio dres reprezentacije Bosne i Hercegovine“, saopšteno je iz N/FS BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije