Fudbal

Alonso utajio porez, tužioci traže zatvor na pet godina

Alonso utajio porez, tužioci traže zatvor na pet godina
Foto: N.N. | Alonso utajio porez, tužioci traže zatvor na pet godina

MADRID - Bivšem španskom fudbaleru Ćabiju Alonsu preti pet godina zatvora zbog utaje poreza dok je nosio dres Real Madrida, piše španski ACB.

Alonso se tereti da je u periodu od 2010. godine i 2012. godine oštetio državu za dva miliona evra i španski tužioci zahtijevaju kaznu od pet godina.

Ovaj 36-godišnji fudbaler, koji se povukao iz fudbala ljeta 2017, samo je jedan u nizu fudbalera optuženih za utaju poreza u Španiji, poslije Kristijana Ronalda, Lionela Mesija, Luke Modrića, Rikarda Karvalja i drugih, ali nijedan nije služio kaznu iza rešetaka.

Prema španskom zakonu, ukoliko se prvi put dogodi kršenje poreskog sistema države i ako je kazna niža od dvije godine, može da se odsluži van zatvora.

Međutim, prema pisanju španskih medija u slučaju bivšeg veziste Real Sosijedada, Liverpula, Reala i minhenskog Bajerna tužioci traže dva i po puta višu kaznu.

Trofejni fudbaler tokom karijere je bio dio selekcije Španije koja je dominirala svjetskim fudbalom sa dvije evropske titule i jednom svjetskom od 2008. do 2012. godine, a osvojio je i dvije Lige šampiona (Liverpul, Real).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije