Fudbal

Amerikanac hrvatskog porijekla potpisao za Čelsi

Amerikanac hrvatskog porijekla potpisao za Čelsi
Foto: Instagram | Amerikanac hrvatskog porijekla potpisao za Čelsi

Dvadesetogodišnji američki fudbaler hrvatskog porijekla Kristian Pulišić novi je igrač londonskog premijerligaša Čelsija, ali će do kraja sezone ostati na pozajmici u redovima Borusije Dortmund.

Čelsi će Borusiji za mladog krilnog igrača platiti 64 miliona evra odštete, a Pulišić će se "Bluzima" priključiti na kraju ove sezone.

"Velika je stvar potpisati ugovor za tako ugledan klub kao što je Čelsi. Radujem se novom izazovu, ali prije toga moram završiti posao s Borusijom", rekao je mladi Amerikanac.

Pulišić je u Borusiju stigao 2015. kao 16-godišnjak iz američkog Piej Klasiksa i odmah je pokazao da se radi o velikom talentu. U prethodne tri i po godine odigrao je 114 utakmica i postigao 15 golova.

"Kristian je oduvijek želio da igra u engleskom prvenstvu i sada će se njegov san ostvariti", kazao je Borusijin sportski direktor Mihael Cork.

Veliki interes za njegove usluge pokazali su i Liverpul, Arsenal, Mančester junajted te Bajern, no ''Bluzi'' su bili najizdašniji.

Pulišićev djed je Hrvat, međutim, Kristian je odbio da nastupa za hrvatsku selekciju i odabrao je SAD. Do sada je za američku selekciju odigrao 23 utakmice, postigavši devet golova, prenose agencije.

U novembru prošle godine je protiv Italije nosio kapitensku traku, postavši sa 20 godina i 63 dana najmlađi kapiten u istoriji američke reprezentacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije