Fudbal

Amerikanci preuzeli Inter: Naslov došao i astronomski dug ostao

Amerikanci preuzeli Inter: Naslov došao i astronomski dug ostao
Foto: Twitter / Printscreen | Amerikanci preuzeli Inter: Naslov došao i astronomski dug ostao

​Milanski Inter ostvario je godišnji gubitak od 86 miliona evra u fiskalnoj godini 2022/23., a njegovi ukupni dugovi iznosili su 807 miliona evra.

Američki investicioni fond Oaktree Capital Management je u srijedu objavio da je preuzeo vlasništvo nad italijanskim fudbalskim prvakom Interom iz Milana nakon što mu kineski vlasnik Suning nije nadoknadio dug od 395 miliona evra na vrijeme.

Suning je kupio većinski udio u klubu 2016. u jednom od najistaknutijih prodora kineskog biznisa u evropski fudbal. Ali, 2021. godine bio je prisiljen tražiti zajam od 275 miliona evra nakon što je pandemija korona virusa uzrokovala pad prihoda jer su se utakmice igrale bez gledalaca. 

Kako zajam nije vraćen na vrijeme Oaktree, koji je specijalizovan za pružanje sredstava za spašavanje posrnulih kompanija, dobio je potencijalno pravo da preuzme kontrolu nad klubom jer je došlo do neispunjavanja obaveza. "Naš početni fokus je operativna i finansijska stabilnost. Imamo veliko poštovanje prema menadžmentu Inter Milana," rekao je Alehandro Kano, generalni direktor i kovodilac Evrope za Oaktreejevu globalnu strategiju mogućnosti.

Previranja izvan terena u suprotnosti su s uspjehom kluba koji je prošli mjesec osigurao svoj 20. naslov prvaka Serije A. Milanski Inter ostvario je godišnji gubitak od 86 miliona evra u fiskalnoj godini 2022/23., a njegovi ukupni dugovi iznosili su 807 miliona evra, prenosi "Večernji list".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije