Fudbal

Pratite nas na Google news

Argentinski milijarder obećao Maradoni da će postaviti njegovu statuu

Argentinski milijarder obećao Maradoni da će postaviti njegovu statuu
Foto: wikipedia.org | Argentinski milijarder obećao Maradoni da će postaviti njegovu statuu
Tanjug

BUENOS AJRES - Argentinski milijarder Eduardo Eurnekijan namjerava da ispuni obećanje koje je dao svome prijatelju, ikoni fudbala, nedavno preminulom legendarnom Dijegu Armandu Maradoni, da će postaviti njegovu statuu na najvećem argentinskom aerodromu Eseiza u Buenos Ajresu.

Eurnekijan, osnivač korporacije Američki Aerodromi i jedan od najuspješnijih argentinskih biznismena, svoju namjeru je objelodanio u čitulji koju je povodom Maradonine smrti dao u dnevniku Nasion.

"Počivaj u miru. Imaćeš svoju statuu", stoji u oproštajnoj poruci Eurnekijana, koji planira da do kraja decembra postavi statuu Maradone iz dana najveće slave, u prirodnoj veličini, na međunarodni aerodrom Eseiza u Buenos Ajresu, prenio je portal Blumberg.

Prijateljstvo pokojnog Dijega Maradone i Eduarda Eurnekijana traje više decenija, od 1978. godine, kada ih je upoznao nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Argentine Sesar Menoti.

Eurnekijanova korporacija rukovodi sa 37 aerodroma u Argentini i još 15-ak širom svijeta, a njegovo lično bogatstvo je procijenjeno na više od milijardu dolara.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije