Fudbal

Arsenal lako s Napolijem, gol Jovića u porazu od Benfike

Arsenal lako s Napolijem, gol Jovića u porazu od Benfike
Foto: Tanjug/AP | Arsenal lako s Napolijem, gol Jovića u porazu od Benfike

Fudbaleri Arsenala, Čelsija, Benfike i Valensije ostvarili su pobjede u prvim utakmicama četvrtfinala Lige Evrope.

Arsenal je poprilično lako došao do pobjede nad Napolijem sa 2:0. Čelsi je teško došao do minimalca na gostovanju Slaviji, dok je Valensija savladala Viljareal u gostima sa 3:1. Benfika je s igračem više na domaćem terenu ostvarila pobjedu protiv Frankfurta rezultatom 4:2.

Dobro je krenulo po Topnike budući da je Remzi doveo domaće u vođstvo već u 15. minutu nakon odlične akcije i asistencije Maitland-Nilesa.

Samo deset minuta kasnije bilo je 2:0. Arsenalovi igrači oduzimaju loptu na sredini terena, Toreira je krenuo u solo prodor, a nakon njegovog šuta lopta pogađa Kulibalija, mijenja smjer i završava iza leđa nesretnog Mereta.

Do odlaska na odmor obje ekipe su preko Obamejanga i Insinjea promašili po jednu odličnu priliku.

Odlična utakmica viđena je u nastavku, ali su izostali golovi. Tačnije, Insinje je jedan postigao u 52. minutu, ali je poništen zbog ofsajda.

Napoli je mogao do pogotka i nakon šuta Zielinskog, a dosta više šansi propustio je Arsenal. Neprecizni su bili Remzi, Monreal i Maitland-Niles pa je ostalo 2:0. 

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac je odigrao svih 90 minuta za pobjedničku ekipu.

Čelsi je teškom mukom i golom Alonsa na asistenciju Vilijana u 86. minutu slavio u Pragu protiv Slavije rezultatom 1:0.

Londonski klub nije uspio nametnuti svoj ritam i neriješen rezultat je bio najrealniji ishod, ali su Plavci ipak na kraju spretno i sretno stigli do velike prednosti uoči revanša u Engleskoj.

Benfika je imala igrača više punih 70 minuta i to je pretvorila u pobjedu protiv Ajntrahta od 4:2. Imaće tako lider portugalske Superlige prednost pred gostovanje za sedam dana u Njemačkoj, ali još je sve otvoreno. Feliks je doveo Benfiku u prednost u 21., a izjednačio je Jović u 40. minutu. Tri minuta kasnije Feliks vraća prednost domaćinu, a na 3:1 povećava Dijas u 50. U 54. minutu Feliks het trikom povećava na 4:1, a na 4:2 smanjuje Pasijensija u 72. minutu.

Rezultati:

Arsenal - Napoli 2:0 Benfica - Eintracht 4:2 Slavia - Chelsea 0:1 Villarreal - Valencia 1:3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije