Fudbal

Arsenal spreman platiti napadača "koji može više od Halanda"

Arsenal spreman platiti napadača "koji može više od Halanda"
Foto: Twitter / Printscreen | Arsenal spreman platiti napadača "koji može više od Halanda"

Fudbalski klub Arsenal navodno želi potpisati napadača od 50 miliona evra, Atalantinog Rasmusa Hojlunda, za kojeg je Majk Grela rekao da može učiniti više koristi ekipi od Erlinga Halanda.

20-godišnjak uživa u plodnoj kampanji u Seriji A, nakon što je postigao sedam prvenstvenih golova, uprkos tome što se tek probio među početnih jedanaest nakon Svjetskog prvenstva.

Pridružio se Atalanti tek prošle godine, ali Hojlundova forma nije prošla nezapaženo, a Arsenal i Real Madrid su riješili da prate napadača.

Izvještaj "Tutto Atalanta" otkrio je da nekoliko klubova želi potpisati Danca, a "Tobdžije" vode u trci.

Tekst tvrdi da su lideri Premijer lige spremni platiti oko 50 miliona evra kako bi ga namamili na "Emirate".

S obzirom na njegovo ime, stas i činjenicu da potiče iz Skandinavije, Hojlunda su upoređivali sa superzvijezdom Mančester Sitija, Halandom.

Dok bivši krilni napadač Lidsa, Majk Grela smatra da bi poređenja između njih dvojice mogla biti pretjerana, priznao je da Hojlund "može učiniti više od Halanda".

"Poređenje s Halandom ću uzeti vrlo olako, jer je on jedan od najboljih. Postoji i mala razlika između njih, koja govori u Hojlundovu korist. On može više od Halanda. Haland je više tip koji se bori sa štoperima i samo zabija puno golova", objasnio je Grela.

Potom je dodao:

"Hojlund može driblati protivnika. Zna bolje držati loptu. Hojlund može bolje pomoći ekipi na ivici šesnaesterca ili dublje u terenu", rekao je Grela.

U međuvremenu, njegov bivši menadžer u Šturmu iz Graca podržao je poređenja, smatrajući da imaju slične karakteristike.

"Može se napraviti poređenje između Rasmusa i Erlinga Halanda. Po nekim karakteristikama su slični. Obojica su vrlo brzi, takođe dijele odlučnost i želju da uvijek postignu gol. I Hojlund i Haland su dva vrlo pozitivna mladića i imaju veliko povjerenje u svoje sposobnosti", rekao je Ilzer, prenosi "Sport Bible".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije