Fudbal

Astana, Ludogorec, AEK, Lokomotiva i Kopenhagen u šesnaestini finala LE

Astana, Ludogorec, AEK, Lokomotiva i Kopenhagen u šesnaestini finala LE
Foto: Tanjug/AP | Astana, Ludogorec, AEK, Lokomotiva i Kopenhagen u šesnaestini finala LE

Širom Evrope se igraju utakmice posljednjeg 6. kola grupne faze Evropske lige, a u mečevima odigranim u terminu od 19. sati plasman u šesnaestinu finala su, između ostalih, izborili Astana, Ludogorec, AEK, Lokomotiv Moskva i Kopenhagen.

Od ekipa iz regiona Balkana, Partizan je u grupi "B" u gostima poražen od Dinamo Kijeva sa 1:4, ali je uprkos tome izborio plasman u nokaut fazu.

U istoj grupi, albanski Skenderbeg je u gostima igrao neriješeno 1:1 protiv Janng Bojsa. U grupi "B" dalje su se plasirali Dinamo Kijev i Partizan.

Rijeka je kao domaćin u grupi "D" slavila protiv Milana rezultatom 2:0, ali ipak nije uspjela izboriti plasman u šesnaestinu finala. U ovoj grupi dalje su prošli Milan i AEK.

U ostalim mečevima, Slavia iz Praga je u grupi "A" na domaćen terenu poražena od FC Astane sa minimalnih 0:1. Dalje su prošli Viljareal i FC Astana.

Atalanta je u grupi "E" sa minimalnih 1:0 savladala Lion. U ovoj grupi u šesnaestinu finala su se plasirali upravo ova dva kluba.

U grupi "C", Bašakšehir je u Istanbulu pobijedio Bragu rezultatom 2:1, ali ipak nije uspio izboriti plasman dalje. U nokatu fazu su se iz ove grupe plasirali Braga i Ludogorec.

FK Kopenhagen je u grupi "F" kao domaćin slavio protiv Šerif Tiraspola sa 2:0, te se plasirao u šesnaestinu finala. U ovoj grupi plasman dalje je izborio još i Lokomotiv Moskva.

U ostalim mečevima igranim u terminu od 19. sati postignuti su sljedeći rezultati: Apolon - Everton 0:3, Austria Beč - AEK Atina 0:0, Hofenhajm - Ludogorec 1:1, Viljareal - Makabi Tel Aviv 0:1 i Zlin - Lokomotiva Moskva 0:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije