Fudbal

Atletiko izbacio prvaka Evrope iz Lige šampiona

Atletiko izbacio prvaka Evrope iz Lige šampiona
Foto: Tanjug/AP | Atletiko izbacio prvaka Evrope iz Lige šampiona

Aktuelni šampion Evrope Liverpul ispao je u osmini finala Lige šampiona, pošto je poslije produžetka poražen na Enfildu od Atletika 3:2.

Liverpul je imao mnoštvo prilika i prije, a i poslije gola koji je u 44. minutu postigao Vajnaldum. Međutim, Oblak je bio sjajan i nesavladiv. Najviše sreće gosti su imali u 67. minutu kada je Robertson pogodio prečku. Atletiko je u 90 minuta bio praktično bezopasan, ali se ispostavilo kao ključno što je uspio da izbori produžetak.

Redsi su ipak prvi stigli do gola u dodatnom vremenu. Firmino je iz drugog pokušaja uspio da postigne pogodak i dovede Liverpul u ukupno vođstvo. Ali ni dva minuta kasnije, Adrijan je strahovito pogriješio, što je kaznio Simeoneov džoker Markos Ljorente. Isti igrač je u finišu prvog produžetka zadao završni udarac i tad je bilo jasno da će šampion ispasti.

Cijeli drugi produžetak Redsi su pokušavali da stignu do gola, ali nisu imali ni snage ni umješnosti. Za kraj, Ljorente je asistirao Morati za potpuni preokret i tako da je tron ostao upražnjen, a ovo je već druga vezana sezona da je šampion Evrope ispao odmah u prvoj eliminacionoj rundi, pošto je Real prošle sezone ispao od Ajaksa.

(sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije