Fudbal

Augzburg produžio agoniju Borusije

Augzburg produžio agoniju Borusije
Foto: Tanjug/AP | Augzburg produžio agoniju Borusije

Odličan meč je viđen na otvaranju 25. kola Bundeslige, u kom je Borusija iz Menhengladbaha bila mnogo bolji rival, ali je ostala "kratkih rukava", jer je Augzburg pobijedio rezultatom 3:1.

Borusija iz Mehengladbaha bila je bolji rival od Augzburga, ali nije imala sreće. Borusija je imala tri lijepe prilike plus jedanaesterac u prvih 45 minuta, a kazneni udarac izveo je Lars Štindl i promašio cijeli gol.

Nastavili su s napadima i u drugom poluvremenu, ponovo stvarajući šanse, a iz bukvalno prve prilike i to iz prekida - kornera, Augzburg je poveo i kaznio sve te sline promašaje Borusije. Ruben Vargas, 52. minut - 1:0.

Konačno, u 68. minutu Florijan Nojhaus koristi jednu od brojnih prilika i donosi gostima izjednačenje, apsolutno zasluženo.

Ne staju ni tada gosti, slijede nove dvije dobre prilike, koje propuštaju Plea i Nojhaus, da uslijedio novi šok - drugi gol za Augzburg. Strijelac Marko Rihter - 76. minut.

Nakon tog pogotka, nova šansa za Borusiju, koju propušta Patrik Herman. Golman bavarskog tima Rafal Gikjevič imao je mnogo odličnih odbrana.

Zatim velika šansa i za Augzburg, koju nije realizovao Ruben Vargas, ali što nije on, jeste Andre Han samo minut kasnije, u 89. za tačku na ovu utakmicu, pobjedu Augzburga i produžetak agonije Borusije - osma utakmica bez pobjede, uz samo bod osvojen u tom periodu.

Večeras joj nije pomoglo ni 28 šuteva, odnosno sedam u okvir gola.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije