Fudbal

Austrija kao "nagazna mina" zna kako "očerupati Galske pijetlove"

Austrija kao "nagazna mina" zna kako "očerupati Galske pijetlove"
Foto: Twitter / Printscreen / Ilustracija | Austrija kao "nagazna mina" zna kako "očerupati Galske pijetlove"

​Četvrti dan Evropskog prvenstva u fudbalu zaključiće sudar Austrije i Francuske u grupi D. Kilijan Mbape će kao novi igrač Real Madrida povesti "Trikolore" u pohod na naslov. Austrijanci su kao "nagazna mina" i nerijetko su pobjeđivali ranije svoje večerašnje protivnike.

Ove dvije reprezentacije međusobno su igrale 25 puta. Francuska je slavila 13 puta, Austrija devet, a tri utakmice završile su bez pobjednika.

Što se tiče golova, Francuzi su u blagoj prednosti. U međusobnim okršajima postigli su 42 gola, Austrijanci su zabili tek jedan manje, 41.

Duel Austrije i Francuske sudiće iskusni španski sudija Hesus Gil Manzano. Pomoćnici će mu biti Diego Barbero i Anhel Nevado, a četvrti sudija je Ukrajinac Mikola Balakin.

U VAR sobi sjediće Huan Martinez Munuera.

U večernjem terminu od 21.00 sat četvrtog dana Evropskog prvenstva u Njemačkoj igraju Austrija i Francuska u Dizeldorfu. Austriju je u osmini finala Eura 2021. zaustavila Italija, a sastav Ralfa Rangnika ove godine traži bolji rezultat.

U posljednjih 10 utakmica ima samo jedan poraz, sedam pobjeda i dva remija. Taj jedini poraz nanijela joj je Belgija u kvalifikacionoj grupi F koju su Austrijanci završili kao drugi.

Francuska, na krilima novog igrača Real Madrida Kilijana Mbapea, puca jako visoko. Prema kladionicama drugi su favorit takmičenja. Prošli turnir završili su u četvrtfinalu kada ih je Švajcarska izbacila na penale.

Za fudbalsku silu kakva su "Trikolori" kvalifikacije nisu bile problem iako su bili u grupi s Nizozemskom. Kao prvi izborili su direktan plasman.

Francuska će večeras u Dizeldorfu biti veliki favorit, prenose "24Sata".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije