Fudbal

Azar se emotivnim pismom oprostio od Čelsija

Azar se emotivnim pismom oprostio od Čelsija
Foto: Tanjug/AP | Azar se emotivnim pismom oprostio od Čelsija

Novi fudbaler Real Madrida Eden Azar emotivnim pismom oprostio se od navijača Čelsija nakon što je poslije sedam uspješnih godina na Stamford Bridgeu odlučio napustiti klub.

Azar je, bez obzira na odlazak u Real Madrid, još uvijek miljenik navijača londonskog kluba, a koliko mu je Čelsi prirastao srcu i koliko mu znače sve ove godine koje je proveo u Londonu, najbolji je pokazatelj vrlo emotivno pismo koje je uputio svim navijačima i članovima Plavaca.

"Sada već svi znate, od naredne sezone ću se priključiti Real Madridu. Nije tajna da sam uvijek sanjao da igram za ovaj klub, još iz vremena kada sam kao dječak postigao prvi gol. U svakom trenutku sam davao svoj maksimum, kako ovaj težak period špekulacija, pogotovo posljednjih šest mjeseci, ne bi utjecao ni na men, a ni na klub.

Sada, nakon što su se klubovi zvanično dogovorili, nadam se da razumijete da sam morao nastaviti dalje, kao što bi i svako od vas trebao napraviti kada ima šansu ostvariti svoj san. Odlazak iz Čelsija najveća je, ali ujedno i najteža odluka koju sam donio u svojoj karijeri. Uživao sam u svakom trenutku koji sam proveo ovdje i nikada ne bih ni razmatrao ponudu drugog kluba osim Real Madrida.

Kada sam došao u Čelsi imao sam 21 godinu, ovdje sam odrastao i kao čovjek i kao igrač, a period u Londonu mi je pomogao da postanem kapiten reprezentacije Belgije. Naravno da je bilo i teških trenutaka, kako za ekipu tako i za mene lično, ali tako je to u profesionalnom nogometu.

Jednog dana ću, nadam se, biti u prilici sjesti, popiti pivo i uz osmijeh pričati o promašenom penalu protiv Palasa ili golovima protiv Totenhema, Arsenala ili Liverpula.

Iskreno se nadam da ćete me se s radošću sjećati, jer ja sigurno hoću. Čelsi i njegovi navijači će za mene uvijek biti posebni i naredne sezone ću pratiti sve njihove rezultate. Nadam se da ćemo imati priliku igrati u Ligi prvaka sljedeće i svake druge sezone, kako bismo se ponovno mogli sresti.

Na kraju, želim zahvaliti svima u klubu, mojim bivšim saigračima i posebno gospodinu Abramoviču koji mi je omogućio da ostvarim dva sna - prvi da zaigram za Čelsi i sada drugi, da postanem nogometaš Real Madrida", poručio je Azar navijačima Čelsija, prenio je Klix.ba.

Azar će u Real Madridu nositi dres s brojem sedam, a Kraljevski klub je Plavcima za njegove usluge platio 100 miliona evra, što je itekako unosan transfer s obzirom na to da je imao ugovor na još samo godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije