Fudbal

"Bad Blue Boysi" s navijačima Dinamo Kijeva skandirali "Ubij Srbina"

"Bad Blue Boysi" s navijačima Dinamo Kijeva skandirali "Ubij Srbina"
Foto: Screenshot / Youtube | "Bad Blue Boysi" s navijačima Dinamo Kijeva skandirali "Ubij Srbina"

Ultrasi kijevskog Dinama, njih dvadesetak, bili su s "Bad Blue Boysima" prošle sedmice na tribini u Harkovu tokom utakmice protiv Šahtara u Ligi prvaka (2:2), a potom su Ukrajinci ugostili Dinamove navijače na svojoj tribini u glavnom gradu Ukrajine.

Kijevski Dinamo igrao je protiv Kopenhagena u Ligi Evrope (2:2), a tokom utakmice "Boysi" i njihovi domaćini na tribini su se ujedinili u skandiranju "Ubij Srbina". Stadion je od povika odzvanjao nekoliko minuta, a ukrajinski navijači su snimak postavili na društvene mreže. Na tribinama je bila istaknuta prekrižena glava Zdravka Mamića, stalni rekvizit "Boysa", dok su pojedini navijači nosili majice s natpisom "Za dom spremni" i povezanim zastavama Hrvatske i Ukrajine.

U februaru ove godine "Bad Blue Boysi" gostovali su i na utakmici kijevskog Dinama protiv Olimpijakosa u Ligi Evrope te su takođe vrijeđali Srbe i pozivali na nasilje.

Navijači zagrebačkog kluba već dugo održavaju prijateljske odnose s ultrasima Dinama iz Kijeva, a ujedinio ih je rat u Ukrajini, kada su se pripadnici "Boysa" borili na strani Ukrajinaca u sukobu s Rusima.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije