Fudbal

Bađo: Ni danas ne spavam zbog penala protiv Brazila

Bađo: Ni danas ne spavam zbog penala protiv Brazila
Foto: Printscreen YouTube-NN | Bađo: Ni danas ne spavam zbog penala protiv Brazila

Proslavljeni italijanski fudbaler Roberto Bađo kaže da ni čak poslije 25 godina ne može mirno da spava zbog promašenog penala protiv Brazila u finalu Svjetskog prvenstva.

Nekada najbolji fudbaler svijeta (1993) nalazi se u dvodnevnoj posjeti glavnom gradu Srbije, gdje promoviše italijanski kamp za djevojčice i dječake od sedam do 14 godina pod pokroviteljstvom "Banke Inteza".

"Ni dan danas ne spavam kako bi trebalo. Nažalost, desilo se. Iz takvih neprijatnih situacija može da se izvuče pouka. Sanjao sam finale sa Brazilom, ali jedno je sanjati, a drugo stvarnost. Realnost je ono što nisam pomišljao", rekao je Bađo na konferenciji za medije u prepunoj sali Italijanskog kulturnog centra u Beogradu.

Bivši napadač velike trojke Italijanskog fudbala - Juventusa, Milana i Intera, prisjetio se kada je iz Fiorentine prelazio u Torino, a da nije od početka transfera upućen.

"Najviše me je pogodila činjenica da je Fiorentina krila da je već dogovorila transfer, nista nisam znao o odlasku u Juventus. Patio sam zbog toga, samo sam htio da priznaju", objašnjava Bađo potez koji su mu mnogi u Firenci zamjerili jer je prešao u redove rivala.

Bađo nije mogao da kaže koji klub mu je najviše ostao u srcu tokom karijere u kojoj je nosio dresove još Vićence, Bolonje i Breše.

"Vezan sam za sve timove, imao sam sreću i privilegiju da igram za pomenute klubove. U svakom sam mnogo naučio, imao razne ciljeve, od borbe za trofeje do za opstanak", naveo je Bađo, uz priznanje da nikada nije imao želju da postane trener.

O srpskom treneru Siniši Mihajloviću, koji sa uspjehom vodi Bolonju, govori da mu je drago što je izborio opstanak ove sezone u Seriji A sa njegovim bivšim klubom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije