Fudbal

Bajern dao ultimatum Dejvisu

Bajern dao ultimatum Dejvisu
Foto: Tanjug/AP | Bajern dao ultimatum Dejvisu

Kanadski reprezentativac Alfonso Dejvis je dobio ultimatum od čelnika minhenskog Bejerna koji kao da su izgubili strpljenje u pregovorma sa njim.

Bavarci su mu, kako javljaju mediji u Njemačkoj, ostavili prostor do kraje tekuće nedjelje kaže hoće li da potpiše novi ugovor ili želi da ide.

Sjajnom defanzivcu aktuelni ugovor sa njemačkim klubom ističe narendog ljeta i na "Alijanc areni" želi da osiguraju njegov ostanak, a ukoliko on to ne bude željeo spremni su da ga odmah stave na transfer listu.

Navodno, njegova cijena u ovom trenutku iznosi oko 50 miliona evra, a prvi klub koji je pokazao interesovanje za njega je španski Real Madrid u koji bi i sam fudbaler voljeo da ode.

Bajern je, s druge strane, spreman da Dejvisu ponudi ugovor do 2029. godine po kojem bi zarađivao 14 miliona evra godišnje, dok bi Kanađanin željeo da to bude okruglo 20 i upravo je ta razlika od šest miliona evra kamen spoticanja dvije strane.

Dejvis je, inače, u Bajern stigao iz Vankuvera 2028. godine i za to vrijeme je postao jedan od najstandardnijih igrača u redovima njemačkog velikana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije