Fudbal

Bajern i Real Madrid u polufinalu LŠ

Bajern i Real Madrid u polufinalu LŠ
Foto: N.N. | Bajern i Real Madrid u polufinalu LŠ

BEOGRAD - Sudar minhenskog Bajerna i Real Madrida u polufinalu Lige šampiona, čak 25. međusobni, najveći je evropski klasik klubova sa ukupno čak 17 titula prvaka Evrope.

Trofejna riznica i veliko rivalstvo dva giganta garantuje dva spektakla u borbi za finale u Kijevu, već od sutra kada je zakazan prvi meč na modernom minhenskom zdanju Alijanc areni.

Tek što su se slegli prošlogodišnji utisci iz četvrtfinala, kada je Real slavio protiv Bajerna ukupnim rezultatom 6:3 kontroverznim sudijskim odlukama, na redu je njihov 25. okršaj.

Dvostruki uzastopni prvak Evrope samo u Ligi šampiona ima priliku da spasi sezonu u kojoj je davno ostao bez ijednog nacionalnog pehara, za razliku od Bajerna koji se "prošetao" Njemačkom.

"Mišljenja sam da ako smo dva puta bili šampioni, zašto ne bismo opet?", samouvjeren je desni bek Reala Dani Karvahal.

U centru pažnje biće i trener Bajerna Jup Hajkens, osvajač posljednjeg pehara tog tima u Ligi šampiona 2013, ali i čovjek koji je i Realu donio isti 1998, koji završava posljednju sezonu u karijeri.

"Samo mi je Real u mislima... Očekuje nas pravi gigantski duel, dva tima sa velikom tradicijom u evropskom fudbalu sa atraktivnim stilom igre", rekao je Hajnkes, koji je baš na današnji dan izgubio čuveno polufinale od Crvene zvezde 1991. godine, ali od novog formata Lige šampiona nikada nije eliminisan u toj rundi.

Hajnkesov glavni zadatak biće da zaustavi najboljeg fudbalera sveta Kristijana Ronalda, strelca na svakom meču Lige šampiona u ovoj sezoni i rekordera tog takmičenja sa 120 golova. Da li je to moguće?

Duel u Minhenu igra se u standardno terminu od 20.45 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije