Fudbal

Bajern odolio Liverpulovim naletima, Lion umalo da sruši Barsu

Bajern odolio Liverpulovim naletima, Lion umalo da sruši Barsu
Foto: Tanjug / AP | Bajern odolio Liverpulovim naletima, Lion umalo da sruši Barsu

U mečevima osmine finala Lige šampiona, koji su igrani ovog utorka, nije bilo golova, iako je utakmica na "Enfildu" bila izuzetno dinamična i zanimljiva, a u Francuskoj gosti bili bliži trijumfu. Liverpul je na svom terenu remizirao sa Bajernom 0:0, a isti rezultat viđen je između Barselone, koja je gostovala hrabrom Lionu.

Veoma uzbudljiv meč i fenomenalno prvo poluvrijeme viđeno je na "Enfildu". Iako je Liverpul bio dominantniji, kontrolisao igru i imao loptu u posjedu, Bajern je koristio svaku šansu da napravi kontranapad i tako zaprijeti. Pritiskali su domaći neprestano, stvarali šanse, pa su se redom ispromašivali Mohamed Salah i Sadio Mane.

Ni gosti nisu bili naivni. Najbolje su prolazili kada prođu tu prednju liniju Liverpula, onda su lako unosili pometnju među domaće defanzivce. Sve je prštalo, samo su falili golovi da bi to prvo poluvrijeme bilo kompletno.

Poslije pet minuta opipavanja pulsa i pokušaja gostiju da stanu na loptu, ekipa Jirgena Klopa je nastavila sa igrom u istoj režiji kao u prvom dijelu meča. Liverpul je napadao, a prvu ozbiljniju šansu upropasio je Mohamed Salah, koji je u naletu njegove ekipe, umesto jake povratne lopte u peterac, istu poslao u gol-aut. Nakon toga su se strasti malo smirile, a Bajern je stao na loptu, što je onemogućavalo Klopove izabranike da češće prijete. Tako je ostalo do samog kraja meča, pa Bavarci mogu da kažu da su ispunili svoj cilj, jer su sačuvali mrežu i pored velikih šansi i pritiska izabranika Jirgena Klopa.

foto: Tanjug/AP
foto: Tanjug/AP

Lion je odlično odolijevao Barseloni, koja je prvih pola sata igre nametnula svoj ritam i imala mnogo veći posjed lopte. Prvu veliku šansu imali su gostujući igrači u petom minutu, kada je Lionel Mesi snažno šutirao iz slobodnog udarca, ali malo preko prečke. Samo dva minuta kasnije, Terije je primio loptu i sa distance šutirao, a njegov pokušaj je išao prema vrhu gola, ali Terštegen je sjanom odbranom skrenuo loptu na prečku.

Imali su nakon toga gosti iz Katalonije više udaraca na gol, 12 u prvom delu meča, ali samo jedan Mesijev u 17. minutu je mogao da ugrozi domaćina. Izabranici Bruna Ženezija su se očigledno malo oslobodili poslije pola sata igre, pa su i oni počeli da čuvaju loptu, da njome pokušavaju bar da stvore šansu. Nije im to pošlo za rukom, pa se na odmor otišlo neriješenim rezultatom, uz dodatni utisak da se Barsa muči.

Ništa se mnogo u Francuskoj nije promijenilo i po povratku na teren. Standardna utakmica koju igra Barsa i pokušava da uništi igru protivnika čuvanjem lopte i pokušajima da jednim dodavanjem izbaci čitavu odbranu rivala. Međutim, Lion je odlično sabio redove za ovu utakmicu i pronalazio način da odoli rivalu. Dve velike šanse su promijenile utisak igre Katalonaca. Prvu je imao Suarez u 71. minutu, ali je šutirao pored stative, a potom je sedam minuta kasnije Alba sa ivice šesnaesterca uputio udarac, ali je lopta ponovo otišla tik pored stative. Sa ovog meča igrači Liona idu uzdignute glave, dok Katalonci žale za propuštenim šansama.

Liverpul - Bajern Minhen 0:0

  • Stadion: "Enfild"
  • Gledalaca: oko 53.000
  • Sudije: Roki, Meli, Paseri
  • Liverpul: Beker, Arnold, Matip, Fabinjo, Robertson, Vajnaldum, Henderson, Keita (od 76. Milner), Salah, Mane, Firmino (od 76. Origi)
  • Bajern: Nojer, Kimih, Zile, Humels, Alaba, Tijago, Martinez, Rodrigez (od 88. Sančez), Gnabri (od 91. Rafinja), Koman (od 81. Riberi), Levandovski

Lion - Barselona 0:0

  • Stadion: "Park Olimpik"
  • Gledalaca: oko 58.000
  • Sudije: Čakir, Duran, Ongun
  • Lion: Lopez, Duboa, Marselo, Denajer, Mendi, Ndombele (od 84. Čeik), Auar, Traore (od 69. Tusar), Depaj, Terije (od 76. Korne), Dembele
  • Barselona: Terštegen, Semedo, Pike, Lengle, Alba, Buskets, Roberto (od 81. Vidal), Rakitić, Mesi, Dembele (od 67. Kutinjo), Suarez

(Blic.rs / Predrag Đukanović)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije