Fudbal

Bajević: Iz poraza možemo izvući pouke

Bajević: Iz poraza možemo izvući pouke
Foto: nfsbih.ba | Bajević: Iz poraza možemo izvući pouke

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević čestitao je reprezentaciji Poljske na zasluženoj pobjedi u susretu drugog kola Lige nacija koji je igran u ponedjeljak u Zenici.

Fudbaleri BiH su, po Bajevićevim riječima dobro odigrali tridesetak minuta, ali su u nastavku susreta podbacili.

"Nemamo nikakvog opravdanja za ovaj poraz, izgubili smo koncentraciju poslije njihovog pritiska. Imali smo neke nelogične stvari i dešavanja, ali analiziraćemo kasnije. Poljska je zasluženo dobila, a mi možemo da izvučemo dobre pouke", rekao je Bajević.  

Na pitanje zbog čega je odlučio da susret započne sa sedam novih igrača, bez kapitena Džeke i Višće, Bajević je kazao da je želio da odmori neke igrače, a ujedno da isproba pojedine reprezentativce. 

"Morali smo neke igrače da odmorimo. Neki su imali povrede, radi se o igračima koji nisu imali dovoljno treninga i nisu bili u formi da odigraju dvije utakmice. S druge strane željeli smo da damo šansu nekim igračima", izjavio je Bajević.

Ističe da su željeli u ovoj utakmici da vide s kakvim kadrom raspolažu te kako pojedini igrači igraju na određenim pozicijama, a u cilju što bolje pripreme za susret baraža sa Sjevernom Irskom. Neke odgovore, kaže, ima a neke nema, ali u svakom slučaju "kao što sam ranije rekao, vjerujem u ove igrače".

"Može nam ovo biti pouka, ne za igru, ali sigurno za ponašanje i odnos", kazao je selektor.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u ponedjeljak na "Bilinom polju" od Poljske sa 1:2. Nakon dva odigrana meča u elitnom razredu Lige nacija fudbaleri BiH zauzimaju posljednje mjesto u grupi 1 s jednim bodom.

Italija je prva sa četiri boda, dok Nizozemska i Poljska imaju po tri. Liga nacija nastavlja se 11. oktobra kada BiH dočekuje selekciju Nizozemske.

Tri dana prije toga BiH će odigrati meč polufinala plej - ofa za plasman na EP protiv Sjeverne Irske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije