Fudbal

Bajević: Od Vranješ zavisi hoće li se vratiti

Bajević: Od Vranješ zavisi hoće li se vratiti
Foto: N.N. | Bajević: Od Vranješ zavisi hoće li se vratiti

Hoće li se Ognjen Vranješ vratiti u fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine zavisi najviše od njega samog, rekao je danas u Sarajevu Dušan Bajević selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nakon što je svojim autoritetom nedavno privolio kapitena Lacija Senada Lulića da ponovo obuče dres „zmajeva“ i pomogne im u nastojanjima da u martu kroz utakmice baraž UEFA Lige nacija pokušaju izboriti plasman na EURO, legendarni Mostarac danas je i zvanično najavio da bi volio vratiti i iskusnog stopera.

„On je bio dio reprezentacije dugo. Dao je mnogo reprezentaciji i to mu niko ne osporava. Borbenost i zalaganje. Najviše zavisi od njega samog da li će se vratiti u reprezentaciju. Razgovarao sam s njim i još ću jednom, pa ćemo vidjeti. Ipak, to od njega zavisi“, poručio je Bajević.

Dodao je da računa na svakog fudbalera za kojeg smatra da svojim kvalitetom može dati svoj doprinos bh. timu.  

„Svi igrači koji su spremni, računam na njih. Danas ne mogu govoriti više o imenima. Pomenuli smo Vranješa i to je to. I sami igrači se moraju promijeniti i shvatiti da igraju za reprezentaciju. Ambijent odličan, a ako ga eventualno i nema stvorit ćemo ga. Razgovarat ćemo sa svima. Igrači nam igraju u velikim klubovima van BiH i moraju tako i igrati i u dresu reprezentacije BiH“, poručio je Bajević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije