Fudbal

Bajević uoči meča protiv Poljske: Treba dati šansu i drugim igračima

Bajević uoči meča protiv Poljske: Treba dati šansu i drugim igračima
Foto: Anadolija | Bajević uoči meča protiv Poljske: Treba dati šansu i drugim igračima

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević izjavio je kako je tim spreman za sutrašnji meč UEFA Lige nacija protiv Poljske i da je "unutar tima dogovoreno šta i kako treba raditi na terenu", te je dodao da vjeruje u pobjedu.

Bajević je na konferenciji novinarima kazao da je selekcija BiH imala problema sa igračima koji nisu igrali utakmice i povrede igrača koje pokušavaju sanirati.

"Najveći naš problem je hoće li ti igrači biti spremni fizički. Treba dati šansu i drugim igračima da neko ne misli da podcjenjujemo Poljsku jer je to jaka selekcija sa kvalitetnim igračima koji igraju u inozemstvu u moćnim ligama. Učinićemo sve da odigramo dobru utakmicu i dođemo do pobjede", poručio je Bajević.

Smatra da je neigranje Roberta Lewandovskog veliki hendikep za Poljsku, ali da je to jak kolektiv koji može naći zamjenu na terenu.

"Nije Poljska isto što i Italija, moramo napraviti promjene, u svim utakmicama tražimo propuste protivnika. Moramo igrati jako, brzo, organizovano i odgovorno. Vjerujem da će sa te strane reprezentacija biti dobra", kazao je Bajević.

Na upit o stanju povrijeđenog Sejada Kolašinca, Bajević je kazao da on radi terapije i da će se sutra znati hoće li biti spreman za meč.

Reprezentativac BiH Edin Višća je prije deset godina upravo protiv Poljske debitirao za reprezentaciju, a danas je kazao da se lijepo sjetiti prvog nastupa jer je to osjećaj što ostaje do kraja života.

On je kazao da reprezentacija BiH želi pobjedu, a da je Poljska kvalitetna i čvrsta ekipa. Dodao je da su u stručnom štabu analizirali protivnika i da su spremni i puni samopouzdanja pred meč.

"Poljska je kvalitetna ekipa, igraju kompaktno, dobro stoje u defanzivi i imaju par dobrih pojedinaca, Kolektiv je najveća vrijednost Poljske", kazao je Višća i dodao da je najvažnije je da se nacionalni tim BiH ponaša odgovorno i da odigraju kao što je slučaj bio u prethodnom meču u Italiji.

Izabranici bosanskohercegovačkog selektora Bajevića sutra će na “Bilinom Polju“ u Zenici sa početkom u 20.45 sati igrati meč drugog kola UEFA Lige nacija protiv nacionalne selekcije Poljske. Pravdu na terenu dijeliće turski arbitar Čunejt Čakir.

BiH i Poljska se takmiče u elitnoj Ligi "A" i to u grupi "1" u kojoj su još i selekcije Holandije i Italije. U prvom kolu Italija i BiH su remizirale rezultatom 1:1, a Holandija je s minimalnih 1:0 savladala Poljsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije