Fudbal

Baković: Sušić i dalje prva opcija

Baković: Sušić i dalje  prva opcija
Baković: Sušić i dalje prva opcija

Safet Sušić još je prva opcija za selektora fudbalske reprezentacije BiH, potvrdio je juče u razgovoru za "Nezavisne" Jasmin Baković, generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Hoće li Pape produžiti u treći mandat i voditi "zmajeve" i na putu za Evropsko prvenstvo 2016. znaće se u narednim danima. Po kuloarima se priča da Sušić i čelnici N/FS BiH nemaju nesuglasica. Za dogovor je navodno potrebno samo da Sušić malo popusti u svojim finansijskim zahtjevima. Navodno je još tokom razgovora prije Mundijala Sušić postavio za Savez previsoke uslove, pa se sada očekuje da se nađu na "zlatnoj sredini". U prilog tim pričama ide i Sušićeva izjava koju je u intervjuu dao za "Nezavisne", rekavši da "mora da gleda i neke lične interese". Iako je to poslovna tajna N/FS BiH, 5.000 evra bila je dosadašnja mjesečna plata Sušića na klupi "zmajeva". Da li će mu biti ponuđen povoljniji ugovor, iz Saveza nisu mogli potvrditi.

"Prije nego što bude održan sastanak sa Sušićem, sastaće se uže rukovodstvo Saveza, zatim će biti sjednica Izvršnog odbora i tako da će se na tom nivou razmatrati to pitanje finansijske konstrukcije. U ovom trenutku ne mogu reći ni da, ni ne po pitanju eventualne ponude nekog povoljnijeg ugovora. To isključivo zavisi od nadležnih organa koji će utvrditi uslove", kaže Baković.

U bh. javnosti već je napravljena i lista potencijalnih kandidata za Sušićevog nasljednika. Najčešće spominjana imena su Duško Bajević i Vahid Halilhodžić, ali Baković kaže da u N/FS BiH takva lista ne postoji.

"U ovom trenutku nikakva lista kandidata ne postoji. Znači, na bilo kojem nivou ili sjednici organa Saveza nije definisana bilo kakva rezervna opcija, bar u oficijelnoj formi. Ako postoji nešto nezvanično, onda ja za to ne znam. Sušić je, dakle, trenutno prva opcija, a da li je jedina to može zavisiti samo od epiloga pregovora s njim", ističe Baković.

On dodaje da je za donošenje bilo kakvih zaključaka prerano. Prije svega treba izvršiti analizu.

"Egzaktni su samo izvještaji i shodno tome će biti zauzeti stavovi nadležnih organa. Moramo, naravno, čuti i mišljenje selektora, da li on ima vizije, prijedloge... Zasad je sve ostalo nagađanje i prejudiciranje", zaključio je Baković.

Demanti Misimovića

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović demantovao je da je rekao za njemačke medije da je završio sa nastupima među "zmajevima".

"Ne znam kome je u interesu da se tako nešto piše i govori, ali istina je da o toj temi nisam pričao ni sa kim od medija", kazao je Misimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije