Fudbal

Banjalučki OFK Sport Team rasadnik fudbalskih talenata

Banjalučki OFK Sport Team rasadnik fudbalskih talenata
Foto: N.N. | Banjalučki OFK Sport Team rasadnik fudbalskih talenata

Za uspješnu fudbalsku karijeru veoma su važni prvi koraci, a sa treninzima je potrebno početi već u predškolskom uzrastu. Tom logikom vode se i u OFK Sport Team Banjaluka. Sudeći po rezultatima, recept im je uspješan.

Naime, već su iznjedrili brojne fudbalere koji imaju profesionalne ugovore, ali i članove reprezentacije. Kako bi im pružili podršku u misiji stvaranja novih talenata, kompanija Mozzart omladincima je donirala sportsku opremu.

"Koristim priliku da se zahvalim kompaniji Mozzart na ovoj donaciji i pomoći. Definitivno primjećujem da je Mozzart prepoznao pravac rada koji može da donese društvenu korist i još bolji sportski ambijent. Pratili smo u medijima brojne donacije i sponzorstva koja su realizovali, pa smo se i mi nadali pozitivnom odgovoru. Tako je i bilo, na naše veliko zadovoljstvo", kaže Bogdan Krnojelac, koordinator za rad sa omladinskim selekcijama OFK Sport Team Banjaluka.

Ova Škola fudbala postoji od 2007. godine, a trenutno okuplja 250 dječaka uzrasta od pet do 14 godina. Mali fudbaleri na početku treniraju zajedno, a nakon godinu dana, oni talentovaniji prelaze u grupu za intenzivniji rad, dok se ostali bave fudbalom rekreativno.

Kada dođe vrijeme za registraciju igrača, dječaci uzrasta od 12 godina se registruju u FK Željezničar Banjaluka, sa kojim imaju dobru saradnju, pa tamo prolaze kroz selekcije pretpioniri, pioniri, kadeti.

U ovoj školi ranije su imali i treninge za djevojčice, a iz njihovih redova potekla je reprezentativka BiH Marija Aleksić koja je u OFK Sport Team provela 10 godina. Sada više od 20 dječaka, koji su prve fudbalske poteze savladali u ovoj školi, ima profesionalne ugovore, a u reprezentaciji BIH, tokom prethodnih kvalifikacija, igralo je šest njihovih članova.

OFK Sport Team već 14 godina organizuje turnir za male fudbalere uzrasta od sedam do deset godina. Tada okupe oko 3.000 igrača iz BiH, Mađarske, Italije, Austrije, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore.

Škola se mahom finansira uplatom članarina, a ponekad pomoć u vidu opreme dobiju od prijatelja kluba. Zato ih je donacija kompanije Mozzart posebno obradovala.

"Ova saradnja samo je nastavak našeg ulaganja u sportske kolektive i mlade talente širom BiH. Smatramo da je važno pružiti podršku malim fudbalerima već na početku njihove karijere i vjerujemo da im će im oprema biti od koristi na putu do prvih sportskih uspjeha", kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije