Fudbal

Banjalučki golman na meti slavnog Glazgov Rendžersa

Banjalučki golman na meti slavnog Glazgov Rendžersa
Foto: EXPA/ Newspix/ Lukasz Sobala/Pixsell | Banjalučki golman na meti slavnog Glazgov Rendžersa

Bh. fudbaler Vladan Kovačević, član Rakova proglašen je najboljim golmanom poljske Ekstraklasa lige, ali kako stvari stoje neće još dugo igrati za pomenuti klub jer je za njegove usluge zainteresovan Glazgov Rendžers.

Kovačević je u debitantskoj sezoni za Rakov odigrao 27 utakmica u prvenstvu, a na čak njih 11 nije primio pogodak. Sa timom je osvojio Kup i Superkup Poljske, a u prvenstvu su bili drugi iz Leha koji je do titule došao sa pet bodova više.

Da partije 24-godišnjeg golmana nisu prošle neopaženo govori i pisanje škotskih medija koji ističu da je upravo Kovačević jedna od želja čelnika Glazgova. On se spominje kao nasljednik iskusnog Alana Mekgregora koji ima 40 godina i ovo ljeta odlazi u penziju, navode mediji.

 

Kovačević ima još dvije godine ugovora sa Rakovom u koji je došao iz Sarajeva, a ovo je prema pisanju medija idealna prilika da poljski klub unovčiti prvu zvijezdu tima.

Banjalučanin je ove sezone odigrao 37 utakmica za klub u svim takmičenjima i na 16 nije primio niti jedan pogodak.

Kovačević još uvijek nije debitovao za reprezentaciju BiH, a sedam puta je branio za mladu selekciju.

Ukoliko bi ovog ljeta završio u Glazgovu sa Rendžersima bi igrao kvalifikacije za Ligu šampiona, dok je Rakov izborio kvalifikacije za Ligu konferencija. Elitno klupsko takmičenje bi svakako mogao da bude motiv više za bh. golmana.

Ujedno se navodi i da Kovačević nije jedina želja čelnika Rendžersa pa se kao opcije navode Martin Frajsl iz Šalkea, te Sem Džonston iz VBA i Benjamin Sigrist iz Dandi Junajteda. Ono što je zanimljivo sve trojici ovog ljeta ističu ugovori sa aktuelnim klubovima.

Kako stvari stoje jedna od njih će zamjeniti Mekgregora koji je heroj tima sa "Ajbroksa"  koji je ove sezone odigrao skoro 50 utakmica u svim takmičenjima i sa Glazgovom je osvojio Kup Škotske dok je tim poražen u finalu Lige Evrope, a prvenstvo je završio na drugom mjestu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije