Fudbal

Barbarić protiv "orlića" testira "zmajiće"

Barbarić protiv "orlića" testira "zmajiće"
Foto: N.N. | Barbarić protiv "orlića" testira "zmajiće"

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno je na okupu u Trening centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici.

Po prvi put predvođena novim selektorom Ivicom Barbarićem "zmajići" su odigrali i prvi prijateljski meč u kojem su juče poraženi od vršnjaka iz Srbije rezultatom 0:1.

Ipak selektor bh. nada nakon meča nije imao primjedbi na zalaganje igrača.

"Moji prvi utisci na početku rada sa ovom selekcijom su veoma dobri. Momci su disciplinirani i na njihovo ponašanje i rad nemamo zamjerki. Ono što je bila otežavajuća okolnost pred meč sa Srbijom je što su momci u subotu i nedjelju igrali utakmice za klubove. Tako su imali samo jedan trening, pa je ono što su pokazali na utakmici možda i iznad onog što smo očekivali", kazao je Barbarić. 

Govoreći o planovima za naredni period selektor je najavio gledanje što više utakmica kako bi skautirao igrače. Smatra da u ovoj generaciji ima još potencijalnih reprezentativaca koje trebamo provjeriti. 

"Tu su i igrača iz inostranstva na koje sad nismo mogli da računamo. U fazi smo selektiranja i potrudićemo se da što manje pogriješimo i odaberemo najbolje igrače za ovu selekciju. Ova generacija zbog korone nije imala mnogo okupljanja, ali bitno je da smo krenuli sa radom i vjerujem da ćemo na vrijeme pripremiti ekipu za izazove koji su pred njima", smatra Barbarić.

Puleni Ivica Barbarić sutra će odigrati novi susret protiv Srbije takođe u Zenici.

„Potrudićemo se da osvježimo ekipu i da igrače što bolje pripremimo za sutrašnji meč sa Srbijom. Protivnik je kvalitetan, ali mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Nekad možeš izaći na teren i konstantno napadati, a nekad je potrebno svojski zapeti da bi se stvorile dvije ili tri situacije u kojim se može postići pogodak. Pripremićemo se na najbolji mogući način“, kaze Barbarić.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Srbija igra se sutra od 12 časova uz prenos na zvaničnom YouTube kanalu FS BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije