Fudbal

Barselona i Real više ne smiju svoj derbi nazivati "El Klasikom"

Barselona i Real više ne smiju svoj derbi nazivati "El Klasikom"
Foto: Twitter / Printscreen | Barselona i Real više ne smiju svoj derbi nazivati "El Klasikom"

Dva najveća španska kluba Barselona i Real Madrid malo toga imaju zajedničkog, a jedna od rijetkih stvari koja ih spaja je njihov međusobni duel, derbi popularno nazivan "El Klasiko". ​Jedan od njihovih zajedničkih projekata bila je i borba s La Ligom oko zaštite imena velikog međusobnog susreta, popularnog, ali prema svemu sudeći tu su marketinšku bitku izgubili.

Naime, Španski odbor za patente odbio je zahtjev Reala i Barse za zaštitu izraza "El Klasiko" u ovoj zemlji jer se smatra da postoji rizik od zabune i povezivanja između već postojećeg imena "ElKlasiko".

Ovakva odluka znači da oba kluba ne smiju koristiti spomenuti naziv niti u promotivnim svrhama kao niti prilikom odigravanja prijateljskih ili međunarodnih utakmica.

Kraljevski i Katalonski klub imaće sada mjesec dana da se žale na ovu odluku, prenosi "Klix".

Ukoliko se desi da budu ponovo odbijeni, mogu se obratiti međunarodnom sudu te nastaviti s procesom kako bi stekli kontrolu nad jednim od najmoćnijih brendova u cijelom španskom, ali i evropskom fudbalu.

Ove sezone su se sastali u čak pet utakmica (dvije u La Ligi, dvije u Kupu i jedna u Superkupu. Barselona je slavila tri puta, a Real dva."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije