Fudbal

Barselona predstavila Kumana: Spreman sam, ovo je težak period

Barselona predstavila Kumana: Spreman sam, ovo je težak period
Foto: Anadolija | Barselona predstavila Kumana: Spreman sam, ovo je teško razdoblj

Barselona je u srijedu na stadionu Kamp Nou predstavila novog trenera holandskog fudbalskog stručnjaka Ronalda Kumana, koji ce katalonsku ekipu voditi naredne dvije godine.

"Spreman sam biti trener Barselone, koja je na najvišem nivou fudbala", rekao je Kuman u svom govoru na stadionu.

Naveo da je Barselona u teškom razdoblju i zbog epidemije virusa korona i zbog činjenice da je završila sezonu bez pehara nakon 12 godina.

"Ovo je težak period. Barselona je vrlo zahtijevan klub koji želi neprestano osvajati trofeje i za to ima vrlo kvalitetnu ekipu."

Kako je kazao, Barselona treba biti na onom mjestu koje i zaslužuje, te smatra da je potrebno napraviti promjene.

"Potrebno je stvoriti atmosferu u kojoj će ekipa biti gladna osvajanja novih trofeja. Želim raditi s onima koji žele dati najviše za Barselonu", poručio je Kuman.

"Ja sam Holanđanin, a Holanđani vole imati loptu, a ne trčati za njom", rekao je takođe Kuman, pojašnjavajući kako će ta filozofija predstavljati osnovu njegove taktike i strategije.

Na pitanje oko navoda o mogućem odlasku iz kluba Argentinca Linoela Mesija, Kuman je rekao kako će s Mesijem razgovarati o tome, te kako je to pitanje između fudbalera i trenera.

"Mesi je za mene drugačiji i kapetan je ekipe. Međutim, pred novinarima ne govorim o fudbalerima", poručio je Kuman.

Na pitanje šta će reći Mesiju da bi ostao u Barseloni, Kuman je kazao kako još uvijek ne zna da li mora Mesija uvjeravati da ostane u klubu. Prema njegovim riječima, Mesi je najbolji fudbaler svijeta, prema tome svako bi ga volio imati u svom a ne u pritvinčkom klubu.

"Mesi je fudbaler Barselone, ima još jednu godinu ugovora. Naravno da ću s njim razgovarati, i zbog činjenice što je kapiten. Nadam se da će još dugo godina to i ostati", rekao je Kuman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije