Fudbal

Pratite nas na Google news

Barselona unajmila botove da napadaju Mesija?

Barselona unajmila botove da napadaju Mesija?
Foto: Tanjug/AP | Barselona unajmila botove da napadaju Mesija?
N.N.

Fudbalski klub Barselona negirao je optužbe da je unajmio kompaniju koja je na društvenim mrežama objavljivala negativne komentare o svojim igračima i rivalima.

Nešto ranije, "Marka" je prenijela da su čelnici Katalonaca unajmili jednu privatnu agenciju koja upravlja sa stotinak profila na Facebooku, Twitteru i Instagramu kako bi oni napadali prije svih Lionela Mesija i Đerara Pikea, te bivšeg trenera ovog tima Pepa Gvardiolu.

Barselona je negirala "bilo kakvu vezu i ugovaranje usluga povezanih s nalozima na društvenim mrežama na kojima su objavljivane negativne ili omalovažavajuće poruke vezane za bilo koju osobu, entitet ili organizaciju koja može biti ili je povezana s klubom".

Barselona je navela da je kompanija "I3 Ventures" "pružalac usluga" klubu i da "nema nikakve veze s pomenutim nalozima, a ako bi se došlo do bilo kakvog drugačijeg odnosa, klub bi raskinuo ugovor i pokrenuo sve pravne radnje kako bi odbranio svoje interese".

Radio Kadena Ser prenio je da je kampanja imala za cilj da poboljša imidž predsjednika Barselone Đozepa Bartomeua i direktora, ali i da je ciljala druge predsjedničke kandidate.

Najveća zvijezda Barselone Mesi se nedavno sukobio s upravom, kada je putem društvenih mreža kritikovao sportskog direktora Erika Abidala.

Barselona je saopštila da plaća usluge za "praćenje društvenih mreža s ciljem analize pozitivnih i negativnih poruka o samoj organizaciji".

"Klub pokušava da vodi računa i sačuva reputaciju i ljudi koji su povezani s klubom, sponzora, igrača, članova uprave, članova navijačkih klubova", piše u saopštenju.

Barselona je tražila hitnu ispravku objavljenih informacija i navela da zadržava pravo na sprovođenje pravnih radnji protiv onih koji su optužili klub.

(B92.net)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije