Fudbal

Bartomeu pušten iz pritvora

Bartomeu pušten iz pritvora
Foto: Tanjug/AP | Bartomeu pušten iz pritvora

Bivši predsjednik fudbalskog kluba Barselona Žozep Marija Bartomeu pušten je danas iz pritvora, dan nakon što je uhapšen u okviru istrage o optužbama za neadekvatno upravljanje i poslovnu korupciju.

U saopštenju iz suda navodi se da je Bartomeu, koji je bio predsjednik Barselone između 2014. i 2020. godine, i njegov bivši savjetnik Žaime Masferer iskoristili pravo da ne daju izjavu na sudu, te da se sudija saglasio sa njihovim uslovnim izlaskom iz pritvora.

Bartomeu je bio među četiri osobe koje su povezane sa klubom a koje su uhapšene juče u okviru istrage o navodnim prekršajima u vezi sa imovinom i soci-ekonomskim poretkom.

Direktor Barselone Oskar Grau i direktor pravne službe kluba Roman Gomez Ponti oslobođeni su odmah juče, dok su Bartomeu i Masferer proveli noć u pritvoru.

Istraga o Bartomeuu i Barseloni počela je u maju prošle godine, a proistekla je iz izvještaja radio stanice "Kadera Ser" u februaru 2020. godine u kojem je otkriveno da je klub angažovao firme za nadzor aktivnosti na društvenim medijima dok je Bartomeu bio predsjednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije