Fudbal

Baždarević: Uticaj navijača je preveliki

Baždarević: Uticaj navijača je preveliki
Foto: N.N. | Baždarević: Uticaj navijača je preveliki

Kontinuitet u radu Uprave i stručnog štaba i zaustavljanje očigledno prevelikog uticaja navijača neki su od prvih koraka na putu ka boljoj budućnosti Fudbalskog kluba Željezničar.

Smatra ovo Mehmed Baždarević, velikan i proslavljeno ime tima s "Grbavice", koji, iako s adresom u Francuskoj, pomno prati najnovija dešavanja u voljenom klubu.

"Shvatam ja da navijači, mediji, generalno javnost, imaju pravo i potrebu da iskažu svoje mišljenje ili nezadovoljstvo. Navijači su uvijek bili veoma važni u 'Želji', nije to samo sada slučaj. Treba da kažu šta misle, ali ne i da mijenjaju uprave, trenere i slično. To je žalosno. Taj trend prevelikog uticaja s tribina na stanje u klubu treba zaustaviti. Negoduju navijači i u Engleskoj, ali se treneri ne smjenjuju kao na traci kao kod nas. Ta praksa se mora zaustaviti", smatra Baždarević.

Novoj upravi poželio je sreću. Neka od imena poznaje, nake ne. Tvrdi da sama imena nisu toliko važna, već njihova vizija.

"'Želji' trebaju stabilnost, rad na duže staze, makar se jednu sezonu i promašilo nešto. Znam da je to preveliki luksuz, jer u tom slučaju, ako nisi u vrhu, biće manje novca. Međutim, treba naći neki balans i biti strpljiv. U 'Želji' se ne dešava ništa neuobičajeno što nema i u drugim klubovima. Krize su dio sporta, treba iz njih izaći jači, a 'Željo' to može", istakao je Baždarević.

Jedan od kandidata za neku od čelnih pozicija sportskog direktora ili novog trenera je Amara Osim. Mnogi mlađeg Osima vide kao spasioca, dok Baždarević na stvari gleda iz malo drugačijeg ugla.

"Svejedno je da li je to Amar Osim ili neko drugi. Pojedinac ne može promijeniti stvari. Klub mora da funkcioniše kolektivno. Isto tako ne može se zanemariti da su u 'Želji' u skoroj budućnosti urađene mnoge dobre stvari. Infrastruktura je značajno popravljena. Ne treba sve staro baciti pod noge. Sada fali sportski rezultat, ali bi isto tako bilo lijepo nastaviti i s infrastrukturnim rastom na 'Grbavici'. 'Željo' ima sve predispozicije da bude gigant, ali je u tome potrebno dozvoliti nesmetan rad ljudima s planom", zaključio je Baždarević.

Plavi Djed Mraz

U dvorani "Novo Sarajevo" u četvrtak će biti organizovana podjela "Željinih" novogodišnjih paketića. FK Željezničar organizuje podjelu paketića svojim najmlađim navijačima. Mališane očekuje predstava uz gosta iznenađenja, a potom će plavi Djed Mraz podijeliti paketiće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije