Fudbal

Baždarević: Vidjećemo šta dalje

Baždarević: Vidjećemo šta dalje
Foto: Ilustracija | Baždarević: Vidjećemo šta dalje

Nakon što je završena sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, Mehmed Baždarević je napustio sarajevski Hotel Europe bez izjava okupljenim novinarima.

Nedugo nakon toga, Baždarević je u kratkom razgovoru za N1 rekao da je današnja sjednica bila 'animirana'.

"Svi smo podnijeli izvještaje, Vinko (Marinović) i ja, o posljednje dvije utakmice i jedan presjek kvalifikacija. Komisija će sada razmatrati šta dalje", izjavio je Baždarević.

Generalni sekretar N/FS BiH Jasmin Baković je nakon sjednice izjavio kako je konstatovano da cilj A selekcije BiH nije ispunjen odnosno da nije ostvaren očekivani rezultat.

"Nemam potrebu to komentarisati. Napravio sam izvještaj i postoji Komisija koja će ga razmatrati za sedam dana", dodao je popularni Meša.

Odbor za posredovanje i savjetovanje NS BiH, odnosno njegovi članovi Ivica Osim, Sead Kajtaz i Dušan Bajević, uključujući i savjetnika IO za fudbalska pitanja Zvjezdana Misimovića do 1. novembra trebaju utvrditi i definisati prijedlog novog selektora BiH. Prijedlog će biti dostavljen IO na dalje razmatranje i odlučivanje.

Na pitanje da li je i dalje zainteresovan za poziciju selektora najbolje bh. nogometne selekcije, Mehmed Baždarević je kazao:

"Rekao sam to od prvog dana. Bilo je puno lijepog i dobro urađenog. Moja želja, moj cilj i projekti su uvijek u mojoj glavi. Ne bih želio dalje komentarisati. Dao sam izvještaj i sada trebamo dostaviti detaljniji izvještaj. Vidjet ćemo šta dalje", poručio je fudbalski stručnjak čiji je selektorski ugovor sa reprezentacijom BiH okončan sa posljednjom kvalifikacijom utakmicom protiv Estonije.

Treba dodati da za novog selektora neće biti raspisan konkurs jer će ovaj put sve biti u rukama Odbora za posredovanje i savjetovanje koji će napraviti listu kandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije