Fudbal

Begović važe ponudu Bešiktaša

Begović važe ponudu Bešiktaša
Foto: N.N. | Potvrđen interes turskog kluba za bh. reprezentativnog golmana

Asmir Begović ima ozbiljnu ponudu iz Turske, potvrdili su juče za "Nezavisne" iz PR tima reprezentativnog golmana Bosne i Hercegovine.

Čuvar mreže koji je trenutno na posudbi u Milanu od ljeta gotovo sigurno mijenja sredinu, a najveći interes trenutno pokazuje Bešiktaš. Turski velikan i prethodnih nekoliko sezona pokazivao je ozbiljne nemjere za dovođenje bh. internacionalca, koji je ugovorom do kraja naredne sezone vezan za engleski Bormut. S obzirom na to da već duže nije u planovima svog kluba, pitanje je hoće li eventualni prelazak u Bešiktaš biti u vidu transfera ili nove posudbe.    

"Možemo potvrditi da priča postoji. Ponuda ima, ali do realizacije je još dug put. Trenutno je Asmir posvećen isključivo dešavanjima u Milanu i eventualnom nastavku Serije A. On mora razmisliti da li mu odgovara ponuda iz Turske, kakvi su uslovi, a konačnu riječ svakako mora dati i Bormut. Ne znamo da li bi se ponovo radilo o posudbi ili nekom novom ugovoru. Asmir je uvijek zainteresovan za razgovor o poslu, za nove izazove. Ovo nije prvi put da Bešiktaš želi vidjeti Asmira u svojim redovima", kazali su iz Begovićevog PR tima.

Bešiktaš se trenutno nalazi na petom mjestu u turskoj Superligi i bori se za plasman u UEFA Ligu prvaka. Upravo moguće igranje u elitnom rangu evropskog klupskog fudbala moglo bi biti dodatni motiv za Begovićev pristanak. To je uveliko presudilo i prilikom njegovog dolaska u Karabag 2019. godine.

Asmir Begović iz Azerbejdžana je u Italiju stigao u januaru ove godine, a dva mjeseca kasnije Dušan Bajević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, vratio ga je na spisak za baraž UEFA Lige nacija, nakon što je u mandatu selektora Roberta Prosinečkog bio u drugom planu.

"Od dolaska selektora Dušana Bajevića praćen je veliki broj igrača, pa tako i Begović, koji je dobio poziv za meč baraža, koji iz poznatih razloga vezanih za pandemiju virusa korona još nije odigran. Ostaje nam  da vidimo hoće li od ljeta eventualno otići u Bešiktaš ili neki drugi klub. Trenutno je fudbal u većem dijelu svijeta stao pa je teško davati zaključke da li je neki potez dobar. Ono što je sigurno, jeste da bismo svi voljeli da naši igrači kada se sezone nastave u svojim klubovima imaju što veću minutažu", kazali su iz stručnog štaba reprezentacije BiH.

Rođeni Trebinjac ranije u karijeri bio je  prvak Engleske sa Čelsijem. Između ostalog, nastupao je i za Stouk Siti u engleskom Premieršipu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije