Fudbal

Behram se ambiciozno vraća u prvi tim Veleža: Godinu krunisati Evropom

Behram se ambiciozno vraća u prvi tim Veleža: Godinu krunisati Evropom
Foto: N.N. | Seid Behram ambiciozno se vraća u prvi tim Veleža: Godinu krunisati Evropom

Iza nas je jedna od najuspješnijih polusezona u novijoj istoriji i želimo je ove godine krunisati izlaskom u Evropu, poručio je Seid Behram, fudbaler Veleža.

Mladi veznjak nakon polugodišnje pauze izazvane povredom ligamenata od proljeća se vraća u prvi tim "rođenih", koji su fudbalsku jesen završili na četvrtom mjestu sa 33 boda. Imaju tri boda manje od drugoplasiranog Željezničara i bod zaostatka za Širokim Brijegom. Lider Sarajevo, kojem je na "Koševu" jedino Velež "iščupao" bod, pobjeglo im je na 12 bodova.

"Konačno se vraćam i osjećam se fantastično. Jedva čekam početak priprema, poželio sam se utakmica i vjerujem da sam potpuno spreman pomoći saigračima u nastavku sezone M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine", istakao je Behram.

Prvi radni dan u novoj godini Mostarci će imati danas, za kada je trener Feđa Dudić zakazao prozivku i početak priprema u 14 časova. Uvodni dio brušenja forme obaviće u gradu na Neretvi, a do odlaska u Tursku planiranog za 4. februar odigraće prijateljske utakmice protiv Tuzla sitija (27. januar) i Željezničara (2. februar).

"Sudeći po stanju na tabeli i igrama na terenu u prvom dijelu sezone smo pokazali svima da se možemo boriti za nešto više, a to je, naravno, Evropa. Našim zalaganjem smo pokazali da smo veliki klub, što ćemo nadam se potvrditi i na proljeće. Drugi dio sezone će biti veoma zahtjevan, ali ćemo zato odraditi pripreme na najbolji mogući način, kako bismo ga dočekali još jači", najavio je Behram.

Ukoliko se ne desi nešto nepredviđeno u vezi s pandemijom virusa korona, u Turskoj su planirane tri utakmice sa ruskim ekipama. Prva je na rasporedu 6. februara protiv Arsenal Tule. Nakon toga 11. februara slijedi ogled s Neftikhimikom, te 15. februara protiv Krilja Sovjetova.

"Odlično je što ćemo imati priliku odigrati nekoliko utakmica sa jakim ekipama. Ovo je godina u kojoj su naše ambicije izlazak na međunarodnu scenu, a to bi nam sigurno bio dodatni motiv da u narednoj sezoni podignemo i ljestvicu više i napadnemo titulu šampiona BiH. Vjerujem da do kraja sezone možemo preskočiti Željezničar. Apsolutno smo konkurentni s favorizovanim ekipama iz BiH", tvrdi Behram.

Generalku pred početak drugog dijela sezone i gostovanja kod Radnika u Bijeljini odigraće 20. februara protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja, ekipe koja je takođe počela s radom. Glavni zadatak Mladosti biće izboriti opstanak u Premijer ligi BiH. Treneru Nemanji Miljanoviću na prozivci se odazvao 31 igrač. Iako za nekoliko fudbalera postoje ponude drugih ekipa, svi prvotimci pojavili su se na prvom treningu. S ekipom rade i povratnici s posudbe Faruk Jusić i Mustafa Mušija.

"Ekipa će do 23. januara trenirati u Kaknju. Prvu test utakmicu odigraćemo 23. januara u Žepču protiv Sim-Baua. Namjeravamo 25. januara otputovati na drugi dio priprema u Hercegovinu. Zavisno od vremenskih prilika, ali i epidemiološke situacije, moguće je da treću fazu odradimo u Hrvatskoj", istakli su iz FK Mladost DK.

Nakon 19 odigranih kola Mladost je deveta na tabeli sa 19 bodova. U prva tri proljetna kola igraće kod kuće sa Širokim Brijegom, gostovaće kod Radnika u Bijeljini, te ugostiti Krupu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije