Fudbal

Bez Salihamidžića, Barbareza i Grlića

Hasan Salihamidžić, Sergej Barbarez i Ivica Grlić nisu dobili pozive Mehe Kodre, selektora fudbalske "A" reprezentacije BiH, za prijateljsku utakmicu s Makedonijom, koja se igra 26. marta na zeničkom "Bilinom polju".

Kodro je s pomenutom trojkom prošlog mjeseca obavio razgovore, ali nijedan od njih nije dao zeleno svijetlo za ponovni povratak u državni tim.

"Nakon razgovora sa Salihamidžićem, Barbarezom i Grlićem, ostalo je na njima trojici da donesu konačne odluke. Vjerujem da će nam se Sergej uskoro priključiti. Sa druge strane, sa Hasanom je situacija mnogo teža, dok je Grlić zatražio da se izjasni do maja. U razgovoru je naglasio da se želi posvetiti ekipi koja se bori za opstanak i dogovorili smo se da se ponovo čujemo i vidimo nakon završetka sezone", objasnio je Kodro.

Selektor se odlučio da za meč s Mekedoncima pozove 18 igrača, a na spisku nema niti jednog igrača iz domaćeg prvenstva. Pozive su dobili: Kenan Hasagić (Istanbul BB), Almir Tolja (Saba Bateri), Emir Spahić (Lokomotiv Moskva), Branimir Bajić (Koblenc), Safet Nadarević, Senijad Ibričić (Zagreb), Saša Papac (Glazgov Rendžers), Samir Merzić (Teplice), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Branislav Krunić (Moskva), Sanel Jahić (Aris), Zvjezdan Misimović (Nirnberg), Mirko Hrgović (Džef junajted), Sejad Salihović (Hofenhajm), Admir Vladavić (Žilina), Darko Maletić (Partizan), Zlatan Muslimović (Atalanta) i Edin Džeko (Volfsburg).
Već na startu akcije "Makedonija" stručni štab se susreo s prvim problemima jer je dolazak otkazao Branislav Krunić.

"Krunić je povrijeđen i definitivno je otpao", potvrdio je Kodro, naglasivši da će u ponedjeljak naveče ili danas uputiti naknadni poziv.

Selektor je izrazio žaljenje što neće moći računati na Miralema Pjanića, koji od FIFA još nije dobio dozvolu za promjenu sportskog državljanstva, ali se dotakao još nekih igrača, potencijalnih reprezentativaca.

"Elvir Bolić, moj prvi saradnik, razgovarao je s Nevenom Subotićem i tražio sastanak. Međutim, Subotić je rekao da za to nema potrebe, naglasivši da ćemo nastaviti razgovarati. Čuo sam da ovaj fudbaler ima ponude još nekih reprezentacija... Moj stav je da nećemo računati ni na jednog igrača kojem srce kuca negdje drugo, a ne za BiH", decidan je Kodro.

Okupljanje bh. reprezentativaca zakazano je za 24. mart do 69 sati u hotelu "Hercegovina" na Ilidži, koji će ubuduće biti stalna baza našeg tima. Gosti iz Makedonije biće smješteni u "Radon Plazi".

Štampano 12.900 karata

Za prijateljski susret BiH - Makedonija štampano je 12.900 ulaznica po cijenama 10 (zapad), sedam (istok) i pet KM (sjever i jug). Kako je obavijestio Munib Ušanović, generalni sekretar N/FS BiH, 20. marta biće održan sastanak sa svim policijama u vezi sa bezbjednošću na utakmici na "Bilinom polju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije