Fudbal

BiH gubi u Tempereu, Puki dva puta tresao mrežu

BiH gubi u Tempereu, Puki dva puta tresao mrežu
Foto: Ilustracija | BiH gubi u Tempereu, Puki savladao Šehića

Fudbaleri Bosne i hercegovine gube u meču trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od Finske.

Drugo poluvrijeme

Najbolji igrač Finske Puki donosi prednost svojoj reprezentaciji u 56. minutu. Defanzivci BiH su se loše postavili što je Puki znao da iskoristi i "snajperski" preciznim udarcem za ivice šesnaesterca savlada golmana gostujućeg tima.

Dvanaest minuta kasnije odbrana BiH je ponovo bila naivna što je Finska znala da kazni. Ponovo je mrežu "zmajeva" zatresao Puki.

Prvo poluvrijeme

Utakmica u Tempereu je počela laganim pritiskom domaće reprezentacije, ali su prvi, ipak, zaprijetili "zmajevi". Sa desne strane u 3. minuti u peterac Finaca ubacio je Edin Višća, pronašao Edina Džeku čiji je udarac izblokirao odbrambeni igrač domaćina.

Najbolji igrač Finske Temu Puki šut je isprobao u 7. minuti, ali je golman Ibrahim Šehić bio siguran.

Golman BiH bio je na mukama i u 16. minuti kada je nakon odličnog napada krajnjim naporima udarac Simona Skraba izbio u korner.

U 21. minuti sa desetak metara iskosa sa lijeve strane pokušao je zaprijetiti i Jere Uronen, ali je lopta završila preko gola BiH.

Nakon centaršuta Ervina Bičakčića u 28. minuti priliku nije iskoristio ni Haris Duljević koji je vrhom kopačke loptu sa oko 13 metara poslao preko gola Finaca.

Bh. tim u ovoj utakmici je oslabljen neigranjem kartoniranog Miralema Pjanića, te povrijeđenih Seada Kolašinca i Radeta Krunića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije