Fudbal

Bh. fudbaleri otputovali za Finsku

Bh. fudbaleri otputovali za Finsku
Foto: N.N. | Bh. fudbaleri otputovali za Finsku

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine su jutros čarter letom sa Aerodroma Sarajevo krenuli za Tampere gdje ih za dva dana očekuje utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Finskom.

Selektor Robert Prosinečki naglasio je da respektuje domaćine, ali vjeruje u uspjeh svojih pulena.

"Imali smo malo problema na pripremama zbog lošeg vremena u sarajevu proteklih dana. Međutim svi su igrači zdravi i spremni za dvije utakmice koje slijede. Sutra ćemo odraditi još jedan trening, a prekosutra nas očekuje utakmica koja je jedna od najvažnijih u ovim kvalifikacijama. Spremamo se za to. Finci su dobri, ali idemo tamo sa dosta optimizma i vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat", rekao je Prosinečki.

Iako neće nastupiti u meču sa Finskom zbog suspenzije Miralem Pjanić smatra da je taj susret veoma važan. Pjanić će imati pravo nastupa 11. juna protiv Italije u Torinu.

"Italija je favorit u grupi i sigurno da će osvojiti dosta bodova u ovim kvalifikacijama protiv ekipa poput Finske i Grčke. Iz tog razloga nama je bitno da uzimamo bodove protiv tzv. manjih selekcija. Ako u meču sa Finskom dođemo do bodova bićemo na dobrom putu da se plasiramo na Euri. Neće biti lako. Gledali smo ih, radi se o dobroj ekipi i očekuje nas teška utakmica", rekao je Pjanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije