Fudbal

Bh. futsaleri protiv Kiprana

Bh. futsaleri protiv Kiprana
Foto: N.N. | Bh. futsaleri protiv Kiprana

Utakmicom protiv Kipar futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine sutra će u 16 časova u Zenici početi nastup na turniru kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Selektor bh. tima Ivo Krezo zadovoljan je odrađenim pripremama i vjeruje da će njegovi puleni pred domaćom publikom opravdati ulogu favorita. 

"Kiprani traže svoju šansu da budu drugi na ovom turniru, ali to nas ne smije zavarati. Imaju i oni kvalitet i moramo pružiti maksimum kako bismo došli do tri boda. Važno nam je da turnir otvorimo pobjedom“, kaže Krezo.

Osim BiH i Kipra u grupi su još Švajcarska i Gibraltar koji će svoj međusobni meč odigrati takođe u srijedu u 19 časova. 

"Mi smo sebi zadali cilj da završimo na prvom mjestu u grupi, jer po rejtingu smo iznad ostalih ekipa. Međutim, ne igra rejting, već mi moramo da budemo na najvišem nivou kako bismo ostvarili naše ciljeve. Jesmo favoriti, ali u svaku utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljno i nećemo nikoga potcijeniti", zaključio je Krezo. 

Susret BiH - Gibraltar igra se u četvrtak, a BiH - Švajcarska u subotu. Sve utakmice moći će se pratiti uživo na zvaničnom YouTube kanalu NS/FS BiH, kao i na City TV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije