Fudbal

Bh. kadeti bolji od Bjelorusije

Bh. kadeti bolji od Bjelorusije
Foto: N/FS BiH | Bh. kadeti bolji od Bjelorusije

Mlada fudbalska U17 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Stanišićima vršnjake iz Bjelorusije sa 3:1 u susretu trećeg kola grupe 8 elitnog kruga kvalifikacija za EURO 2024.

Bjelorusija dolazi do prednosti u 7. minutu. Nakon kornera sa desne strane, lopta dolazi do Stanislaua Kazmerchuka koji precizno šutira sa desetak metara i pogađa donji desni ugao golmana Aldina Alete.

Izjednačenje izabranicima Admira Raščića donosi Ivan Kraljević u 52. minuti odličnim udarcem sa oko 25 metara od protivničkog gola. U 59. minuti Daniel Voloski zaustavlja prekršajem u šesnaestercu Džana Kiridžića, te je dosuđen penal za bh. tim koji u pogodak pretvara Kerim Alajbegović.

Nastavili su bh. reprezentativci da imaju terensku inicijativu i stvaraju šanse, ali se rezultat nije mijenjao sve do 89. minute kad Amel Ćorić šalje loptu na lijevu stranu za Alajbegovića, a ovaj postiže svoj drugi gol na utakmici za konačnih 3:1.

U drugom susretu grupe Poljska je pobijedila Češku rezultatom 2:1.

Poljska je kvalifikacije završila na prvom mjestu u grupi sa 6 bodova, koliko je osvojila i drugoplasirana Češka. Bosna i Hercegovina na trećem i Bjelorusija na četvrtom mjestu su osvojile po 3 boda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije