Fudbal

Bh. kadeti pobjednici UEFA razvojnog turnira

Bh. kadeti pobjednici UEFA razvojnog turnira
Foto: N/FS BiH | Bh. kadeti pobjednici UEFA razvojnog turnira

Mlada U16 fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je prvo mjesto na UEFA razvojnom turniru koji je održan u Zenici i Doboj-Kaknju.

Nakon ubjedljivih pobjeda nad Gvajanom i Litvanijom, bh. tim je u Trening centru Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH u Zenici u susretu trećeg kola remizirao 1:1 sa Crnom Gorom.

Prema pravilima UEFA razvojnih turnira, pristupilo se izvođenju penala gdje su se bolje snašli izabranici Nermina Šabića i pobijedili rezultatom 3:1, te su osvojili dva boda, dok je Crna Gora osvojila jedan.

Gosti su poveli u 8, minuti golom Vasilija Adžića, a Adrijano Rizvić u 37. iz jedanaesterca izjednačuje rezultat.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Adel Duškaj (46. Faris Mehić), Dženan Šabić (56. Miloš Bajić), Filip Taraba (58. Kenan Hrštić), Haris Jogunović, Nidal Čelik, Marko Brekalo (58. Nedim Keranović), Anes Špago (46. Sergej Popović), Adrijano Rizvić (76. Kerim Hujić), Aleksa Popović, Roko Štilić (58. Matej Stojčić), Pavle Đajić (46. Marko Begić).

Litvanija je u Doboj-Kaknju sa 5:0 pobijedila Gvajanu.

Bosna i Hercegovina je na prvom mjestu osvojila osam bodova, dok je druga Crna Gora osvojila sedam. Litvanija je turnir završila sa tri boda, a Gvajana bez bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije